Σε τι διαφέρει η Άννα Διαμαντοπούλου από τους Τόλκα-Μωραΐτη;

5.3.19


Η πρόσφατη ένταξη του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα στον ΣΥΡΙΖΑ, δια της υπουργοποιήσεως τους, προκάλεσε εύλογα θύελλα αντιδράσεων και ορθώς οι συγκεκριμένοι κύριοι εισέπραξαν το πολιτικό κόστος της κωλοτούμπας τους.

Περιέργως, αλλά μεταξύ μας όχι και τόσο περιέργως, όσοι επιχειρούν την κωλοτούμπα με κατεύθυνση τη Νέα Δημοκρατία, δεν βιώνουν το ίδιο...λιντσάρισμα από τα περισσότερα ΜΜΕ. Γιατί άραγε; Ο τυχοδιωκτισμός των άλλων μας βρωμάει ενώ «των δικών μας» μοσχομυρίζει;

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία αυτή την Κυριακή δια μέσω της φοβερά έγκριτης εφημερίδας Πρώτο Θέμα και του σπουδαίου πολιτικού αναλυτή Δημητρή Δανίκα, δήλωσε ότι πιστεύει στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια συνωνυμία. Πρόκειται για την γνωστή Άννα Διαμαντοπούλου, εκείνη που περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτή τη χώρα άσκησε για δεκαετίες το «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ». Και διορίστηκε νομάρχης από το ΠΑΣΟΚ στα 26 της. Και διορίστηκε Επίτροπος από το ΠΑΣΟΚ. Και ανέλαβε πολλά και διαφορετικά υπουργικά χαρτοφυλάκια σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Και εκλέχθηκε πολλές φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Και σήμερα όχι μόνο επιθυμεί τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας. Και δεν είδαμε ούτε ένα βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ. Και κανείς μεγαλοδημοσιογράφος δεν την κρέμασε στα μανταλάκια.

Να φανταστώ ότι εμείς που αποδοκιμάζουμε τον τυχοδιωκτισμό από όπου κι αν προέρχεται, είμαστε μια θλιβερή μειοψηφία ρομαντικών ή και ηλιθίων που δεν έχουν καταλάβει «το διακύβευμα»;