Η Γέφυρα, η Έλενα Κουντουρά, η Μυρσίνη Λοΐζου και ο...Ρικ Πιτίνο

13.3.19


Πριν από μερικές εβδομάδες, το βασικό θέμα της επικαιρότητας ήταν η πολιτική πρωτοβουλία «Γέφυρα», η οποία φιλοδοξούσε να πετύχει τη σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Κατά τους συντάκτες της διακήρυξης της πρωτοβουλίας, οι προοδευτικοί πολίτες θα πρέπει «να υπερβούν τις διαιρέσεις και τις πικρίες του παρελθόντος και να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός πόλου που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας και θα ενισχύσει τις προοδευτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο, στις επικείμενες κρίσιμες αναμετρήσεις».

Πράγματι, η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων είναι υπαρκτή, πόσο μάλλον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου η Ακροδεξιά αναμένεται να καταγράψει ιδιαίτερα σημαντικές δυνάμεις ανά την Ευρώπη. Αυτά στη θεωρία. Πάμε όμως να δούμε και την πράξη...

Αμέσως μετά την πρωτοβουλία Γέφυρα, το επόμενο θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει κάποια νομική φόρμουλα, πιθανότατα μέσω κάποιας φωτογραφικής τροπολογίας, ώστε να μπορέσει να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Έλενα Κουντουρά χωρίς να χρειαστεί πρώτα να παραιτηθεί από βουλευτής.

Από χθες, όταν κι ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, την επικαιρότητα απασχολούν τα όσα παλαβά έγραφε υπέρ της τρομοκρατίας κάποια κυρία φέρουσα την ιδιότητα «κόρη του Μάνου Λοϊζου» αλλά και παλαιότερες δηλώσεις του απίθανου κυρίου Πελεγρίνη για τους Εβραίους και τους Γερμανούς.

Όλα αυτά μου έφεραν στο μυαλό μια από τις πλέον γνωστές ατάκες του θρυλικού Ρικ Πιτίνο, ο οποίος εσχάτως βρίσκεται στα μέρη μας για λογαριασμό της Πανάθας. Επιχειρώντας κάποτε να εξηγήσει στους οπαδούς των Μπόστον Σέλτικς ότι δεν είναι πια η μυθική ομάδα του παρελθόντος, ο Πιτίνο είχε πει το αμίμητο «Larry Bird is not walking through that door, fans. Kevin McHale is not walking through that door, and Robert Parish is not walking through that door. And if you expect them to walk through that door, they're going to be gray and old».

Κοινώς, καλές οι μεγαλοστομίες και οι φιλόδοξες διακηρύξεις των συντελεστών της Γέφυρας αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω και τίποτα πολιτικούς γίγαντες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα τους. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι η πλέον αναγνωρίσιμη βουλευτίνα ενός ακροδεξιού κόμματος και μια τύπισσα με χαζοχαρούμενες απόψεις περί τρομοκρατίας είναι αναγκαίοι σύμμαχοι στη μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά!