Φουλ επίθεση Γεννηματά σε Μητσοτάκη για τον «ψυκτικό από το Περιστέρι» και τα εργασιακά

14.5.19


Έστω λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει επιτέλους ισχυρά πολιτικά αντανακλαστικά και αρπάζει την ευκαιρία που προκύπτει από τις συνεχείς γκάφες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παραθέτω δυο απόσπασμα που μου άρεσαν από τη σημερινή συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM 104.6» και στην Εκπομπή «Βάλτε το Θέμα» με τον Γιάννη Αντύπα:

-Ψηφίζοντας ΝΔ, ψηφίζοντας Κυρ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, λες ΝΑΙ στη συνέχιση της διαρκούς λιτότητας, λες ΝΑΙ στον κ. Βέμπερ, λες ΝΑΙ στην ουσία του συντηρητισμού στην Ευρώπη που διαλύει το κοινωνικό κράτος, που έχει επιβάλλει τα προγράμματα της ακραίας λιτότητας και στη δική μας χώρα. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συζητηθεί αυτό στην πορεία για τις εκλογές. Όπως δεν θέλει να συζητηθούν οι προτάσεις του για τα εργασιακά, για την προστασία των εργαζομένων, για την θέση του ότι η αγορά μπορεί να τα λύσει όλα από μόνη της, ενώ θεωρεί ότι οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα για να τις αντιμετωπίσουμε, ότι μιλάει και αυτός για περικοπές στο κοινωνικό κράτος όπως ακριβώς πράττει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός.

-Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για τους «ψυκτικούς από το Περιστέρι». Θέλω να θυμίσω στον κ. Μητσοτάκη ότι το χάσμα που υπήρχε στις δυο πλευρές του Κηφισού έχει καλυφθεί εδώ και πολλά χρόνια από τις προοδευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι του διαφεύγει. Του υπενθυμίζω όμως ότι τα όνειρα των νέων ανθρώπων που δεν έχουν όρια με βάση τη χωροταξία και δεν μπορούν να έχουν όρια με βάση τις ταξικές πολιτικές της Δεξιάς σε αυτό τον τόπο. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας τον τόπο τους και να φέρουμε πίσω όσα έχουν φύγει, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές είτε αυτές τις πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης είτε τις εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας.