Η μέρα που ο Κυριάκος είπε «αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία»

19.5.19


Σε ένα ντελίριο εθνικισμού από τα Χανιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ξεστόμισε το ανατριχιαστικό «αλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».

Το να υιοθετείς πολιτικά τη σύνδεση μεταξύ του αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας με την ονοματολογική διαφωνία για τη γειτονική χώρα δεν είναι τίποτα άλλο από την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας των Μακεδονομάχων των τηλεπαραθύρων. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, το να επικαλείσαι τις θυσίες των προγόνων σου για να ασκήσεις πολιτική κριτική στον αντίπαλο σου είναι εξοργιστικά φτηνό και ανήθικο.

Συγγνώμη αλλά όλο αυτό δεν είναι πια αστείο. Η αδωνοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει να έχει ολοκληρωθεί και αυτό είναι φοβερά απογοητευτικό αλλά και επικίνδυνο για τον τόπο. Δεν είχα καταλάβει τόσα χρόνια ότι η φιλοδοξία του κ. Μητσοτάκη ήταν να γίνει Αντώνης Σαμαράς όταν μεγαλώσει.

Κρίμα. Κρίμα. Κρίμα.

Υ.Γ 1 Επειδή ικανούς τους έχω να μας πουν ότι τον παρερμηνεύσαμε και δεν το είπε έτσι, να το σχετικό screenshot από το δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Υ.Γ 2 Αφού έχετε αποφασίσει να το πάτε έτσι, μην το ντρέπεστε. Ας πει στην επόμενη ομιλία «και άλλος πρόδωσε τη Μακεδονία».