Δεν θα χειροκροτήσουμε ποτέ καμία πράξη πολιτικού κανιβαλισμού

1.6.19


Η Παραπολιτική εδώ και χρόνια αγωνίζεται και...προπαγανδίζει υπέρ της ριζοσπαστικής ανανέωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Εξασφαλίζοντας τις ύβρεις όλων των πλευρών του ΠΑΣΟΚ, έχουμε εδώ και καιρό ταχθεί κατά της συμμετοχής Βενιζέλου-Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής υπέρ νεότερων υποψηφίων.

Σήμερα όμως, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την απόλυτη διαφωνία μας τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά στην περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν πρόκειται ποτέ να χειοκροτήσουμε καμία ανήθικη πράξη πολιτικού κανιβαλισμού και δεν πρόκειται ποτέ να βαφτίσουμε «ηγετική» μια τυχοδιωκτική συμπεριφορά...καισαρισμού.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν ιδρύθηκε για να αποτελεί το προσωπικό μαγαζί της κ. Γεννηματά. Αν θεωρεί ότι συντρέχουν πολιτικοί λόγοι απομάκρυνσης ενός πρώην προέδρου της παράταξης, οφείλει την απόφαση αυτή να την παραπέμψει στα πολιτικά όργανα του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διοικείται όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να τα έχει χαμένα και η Ν.Δ έχει στο τσεπάκι την αυτοδυναμία, είναι απόλυτα ανόητο να επιλέγει κανείς να ανοίξει ένα εσωκομματικό μέτωπο εντός προεκλογικής περιόδου, πόσο μάλλον σε ένα κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό που δεν διαθέτει την πολυτέλεια του 40%-45%. Εξάλλου, είναι άλλο να διώχνεις τον Βενιζέλο υπέρ κάποιου νεότερου ταλαντούχου υποψηφίου που δεν μπορεί ακόμα να δοκιμαστεί στη μάχη του σταυρού κι άλλο υπέρ ενός προσώπου που ουδέποτε έχει προτιμηθεί από τους ψηφοφόρους του κόμματος για καμία από τις θέσεις που διεκδίκησε.

Ο τρόπος λήψης της απόφασης της Φώφης Γεννηματά είναι αποκρουστικός, το timing απόλυτα λανθασμένο και το ρίσκο για την Κεντροαριστερά πολύ μεγάλο. Αν το Κίνημα Αλλαγής διχαστεί τώρα, η Νέα Δημοκρατία θα εκτοξευτεί στο 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει να προπαγανδίζει ξανά ότι διαθέτει το μονοπώλιο εκπροσώπησης της Κεντροαριστεράς.

Το ερώτημα είναι πια σαφές: ως πότε η προοδευτική παράταξη θα υποφέρει από την ανεπάρκεια της σημερινής ηγεσίας της;

Υ.Γ Αν τελικά ο κ. Βενιζέλος καταλήξει στη Ν.Δ ή αξιοποιηθεί από τη Ν.Δ, δεν θα δικαιωθεί η Φώφη Γεννηματά. Αντίθετα, η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να κατηγορηθεί και γιατί δεν προσπάθησε να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά αντίθετα τον «απελευθέρωσε» και ουσιαστικά τον ενθάρρυνε.