«Δεν χρειάζονται αυτά...»

29.9.08


ΕΠΤΑΜΙΣΙ ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Στο διάστημα αυτό όλοι κοιτούσαν όλους. Τι έκφραση είχαν; Τι φορούσαν; Πού κάθονταν; Στο επίκεντρο της προσοχής ο Κώστας Καραμανλής. ΛΟΙΠΟΝ ο Πρωθυπουργός, σε αντίθεση με άλλες φορές, ήταν απόμακρος και δεν σηκώθηκε να πάει στο πάνελ για γελάκια και κουβέντες στο αυτί- εξ αυτών που απαθανατίζονται μετά στις φωτογραφίες. Μόνο με τον Λευτέρη Ζαγορίτη μίλησε κάποια στιγμή για τη σειρά των ομιλητών. Ο Καραμανλής απέφυγε επίσης τις βόλτες μεταξύ των Κεντροεπιτρόπων. Ήταν βαρύς και συνοφρυωμένος. Κάνα δυο φορές συνεννοήθηκε διά βλεμμάτων με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η ΜΟΝΗ περίπτωση που ακούστηκε ο Πρωθυπουργός- πέραν, φυσικά, της ομιλίας και της δευτερολογίας του στο βήμα- ήταν όταν τοποθετήθηκε ο νομάρχης Φθιώτιδας Χειμάρρας. Αυτός έκανε, κατά γενική ομολογία, την πιο επιθετική ομιλία, στρεφόμενος κατά Τατούλη και Γιαννόπουλου. Δεν τον άκουσαν όλοι, αλλά ο Καραμανλής γύρισε και του είπε, εκτός μικροφώνου, «δεν χρειάζονται αυτά».

Διαβουλεύσεις στη σουίτα
ΟΧΙ,Ο ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ δεν υποκινήθηκε από τον κυρίαρχο της Φθιώτιδας Κώστα Σταϊκούρα. Πηγή που γνωρίζει, επιμένει για το αντίθετο. Και επικαλείται την ομιλία του νεοφώτιστου βουλευτή Χρήστου Σταϊκούρα που «κινήθηκε σε γραμμή Μεϊμαράκη». Ο Καραμανλής έλειψε κάνα δυο φορές από τη θέση του.

Εκτιμάται ότι η απουσία του συνέπεσε με διαβουλεύσεις που έγιναν στη σουίτα που είχε κρατηθεί για τον Πρωθυπουργό στο «Κάραβελ». Εκεί, μου λένε, «ο Τατούλης ήταν διαγραμμένος» και με διαβεβαιώνουν ότι «συντάχθηκε η σχετική παράγραφος για το κείμενο της δευτερολογίας του Καραμανλή». Η«ΔΙΑΓΡΑΦΗ» κράτησε κανένα δίωρο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν να επικρατήσει η άποψη ότι ο Τατούλης δεν μπορεί να διαγραφεί για πολιτική τοποθέτηση που γίνεται σε κομματικό όργανο. Είναι η γραμμή Μεϊμαράκη - ο οποίος ανέλαβε τον παροπλισμό του βουλευτή Αρκαδίας με άλλα- πλην της διαγραφής- μέσα. Ηχηρή- κατά πολλούς- η απουσία του Γιώργου Σουφλιά από την Κεντρική Επιτροπή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τηλέφωνα.

Σπορτέξ τέλος!
ΤΙ ΑΛΛΟ; «Ο Αντώνης Σαμαράς », μου λένε, «απέφυγε την πρώτη σειρά». Εκεί έκατσε, όλη σχεδόν την ώρα, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Πηγή μου παρατηρεί σαρκαστικά ότι «στο παρελθόν ο Θόδωρος ερχόταν στα κομματικά όργανα με τζιν και σπορτέξ παπούτσι και καθόταν στην τελευταία σειρά με τον Αγγέλου.

Ποτέ δεν έχει καθήσει μπροστά και μάλιστα ντυμένος με μαύρο κοστούμι και σκούρα γραβάτα». Δίπλα δίπλα έκατσαν οι σαραντάρηδες υπουργοί της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μίλησαν, μου λένε, «ως πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ». ΤΕΛΟΣ, το Όσκαρ της πλέον «πατριωτικής» ομιλίας πάει στη Φεβρωνία Πατριανάκου. «Η κυρία», μου λένε, «έχει δικαιολογήσει την παρουσία της στο Επικρατείας δύο φορές. Με τα τσαλακωμένα ψηφοδέλτια της Αναθεώρησης και με τα όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή - που θα πρέπει να της τα είχε γράψει ο Εφραίμ ».

Μικροπολιτικός των ΝΕΩΝ