Eπιδότηση υπό όρους !!!!

8.9.08


http://www.ekpaidefteite.gr
Αυτή είναι η σελίδα του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για επιδότηση 600� σε φοιτητές με στόχο της πιστοποίηση ΕCDL.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η υλοποίηση της δράσης ξεκινά την 1η Ιουνίου 2008 και ολοκληρώνεται όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός εγγεγραμμένων (και ασφαλώς όχι μετά την 15η Νοεμβρίου 2008).
Αυτό που δε λέει αυτή η σελίδα είναι ότι σε περίπτωση αποτυχίας των φοιτητών στις εξετάσεις, το υπουργείο δε θα δώσει την επιδότηση στα κέντρα σπουδών. Έτσι, έχουν αναγκαστεί τα περισσότερα κέντρα να ζητούν από τους φοιτητές να υπογράψουν ένα χαρτί το οποίο λέει ότι σε περίπτωση αποτυχίας οι ίδιοι (οι φοιτητές) θα καταβάλουν το ποσό της επιδότησης.
Επομένως είναι λογικό πάρα πολλοί φοιτητές να κάνουν πίσω και να μην κάνουν χρήση του δικαιώματός τους, μια και σε όσους ήρθε η ειδοποίηση τον Ιούνη( γιατί σε αρκετούς ήρθε πριν μερικές ημέρες)να βρίσκονται σε πέριοδο εξεταστικής, μετά απολάμβαναν τις διακοπές τους και τώρα διανύουν πάλι εξεταστική περίοδο. Η 15η Νοεμβρίου είναι η καταλυτική ημερομηνία απόκτησης πιστοποιητικού, με αποτέλεσμα- και λόγω τον προαναφερθέντων- ακόμα και οι υπεύθυνοι των κέντρων σπουδών να αποθαρρύνουν τα παιδιά απτό να ασκήσουν το δικαίωμα της δράσης.
Τέλος, να σημειώσω ότι κάθε περίπου δύο χρόνια θα πρέπει να "επανεξετάζονται" οι κάτοχοι του πιστοποιητικού, καθώς οι ενότητες αυτού ανανεώνονται με αποτέλεσμα να χρειάζεται η καταβολή και άλλων χρημάτων.
Γιατί κύριοι να μην έχουν περιθώριο οι φοιτητές ενός χρόνου γαι την απόκτηση πιστοποιητικού? Γιατί πολύ απλά, ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!


Aναγνώστης