Mια "παράξενη" απάντηση του πρωθυπουργού

8.9.08


κα ΚΟΡΑΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ): Θα σας θυμίσω μία φράση που είχατε πει όταν απομακρύνθηκε από την Κυβέρνηση σας ο κύριος Σάββας Τσιτουρίδης. Είχατε πει: ‘’Σήμερα αποκαλύπτεται ότι στενός συνεργάτης του Υπουργού Απασχόλησης βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Εισαγγελέα για επιχειρηματικές δράσεις, που δεν του επιτρέπουν να μείνει στην θέση του. Είναι θέμα ηθικής τάξης’’.

Ο κύριος Παυλίδης συνέχισε να είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και όταν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του δικού του στενού συνεργάτη, του κυρίου Ζαχαρίου. Μάλιστα έσπευσε και να τον καλύψει. Γιατί μάλιστα όπως είχε πει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του, ‘’στα νησάκια, τους στηρίζουν τους παιδικούς τους φίλους’’. Κύριε Πρωθυπουργέ εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα: ή κρίνετε με δύο μέτρα και δύο σταθμά -και σας θυμίζω την περίπτωση Πολύζου, που βρέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μόνο για μία απλή δήλωση του, όταν είπε ότι όλοι τα παίρνουν, υπάρχουν άνθρωποι που τα παίρνουν σε όλους τους χώρους, έτσι μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και στην Νέα Δημοκρατία - ή είστε όμηρος της ισχνής πλειοψηφίας των 52 εδρών.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δύο παρατηρήσεις. Στο πρώτο σκέλος της παρατήρησής σας κάνατε λάθος, συγκρίνοντας Βουλευτή με Υπουργό εν ενεργεία. Το δεύτερο που θέλω να προσθέσω και να τονίσω, είναι ότι εγώ δέχομαι το να υπάρχουν καταγγελίες, έρευνα, χειροπιαστά αποτελέσματα, εάν και εφόσον υπάρξουν. Αλλά βέβαια δεν δέχομαι την εύκολη, αφοριστική ισοπέδωση των πάντων.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Μέσα στον πανικό της χθεσινής μέρας ξεχάσαμε να σχολιάσουμε τη συγκεκριμένη απάντηση του πρωθυπουργού.

Γιατί είναι λάθος να συγκρίνουμε ένα βουλευτή με έναν υπουργό ;

Ο βουλευτής μπορεί να έχει λιγότερες αρμοδιότητες αλλά δεν παύει να είναι αιρετός εκπρόσωπος του ελληνικού λαού...

Το ότι θα πρέπει να κρίνονται πιο αυστηρά οι υπουργοί , δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κρίνονται πιο ελαστικά οι βουλευτές...

Δεν μας τα λέτε καλά κύριε Καραμανλή...