Yποδοχή ηρώων για τον Νταη-Λάκη...Διαβάστε το οπωσδήποτε...

1.10.08


Από τον Μικροπολιτικό των Νέων

ΓΚΡΑΝ ΣΟΟΥ Δαϊλάκη χθες στη Βουλή. Ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κατέφθασε στις δώδεκα το μεσημέρι. Δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει απαρατήρητος. Τον περίμεναν στην είσοδο οι κάμερες, ο πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Απόστολος Σταύρου, καθώς και ο τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ακολούθησαν σκηνές πολιτικού θεάτρου του παραλόγου.

Όρισε εκπρόσωπό του τον Γιάννη Μανώλη...
«ΚΕΡΝΑΩ καφέ» είπε στον Σταύρου ο διαγραφείς βουλευτής, προσθέτοντας ότι «ο καφές δεν είναι πικρός, αλλά πάντα γλυκός». Στο κυλικείο της Βουλής ευχήθηκε στον Δαϊλάκη «καλή δύναμη» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. Στη συνέχεια ο Δαϊλάκης βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τον βουλευτή Αργολίδας της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη. «Έλα να σε φιλήσω...», του είπε ο Δαϊλάκης. Αλλά ο Μανώλης ήταν προσεκτικός: «Γιατί να σ΄ ακολουθήσω;» τον ρώτησε. «Λαρτζ» εκ χαρακτήρος, ο Δαϊλάκης δεν είχε αντίρρηση: «Όχι», του είπε, «εσύ να κάτσεις εκεί που είσαι! Εσύ θα μείνεις για να είσαι ο εκπρόσωπός μου...». ΟΝΤΑΣ σε κατάσταση ευφορίας, ο Δαϊλάκης έλεγε πως είχε αλλάξει από το πρωί δύο μπαταρίες στο κινητό του από τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχθηκε. Και διευκρίνιζε ότι θα υπερψηφίσει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης Καραμανλή, «εκτός αν υπάρξει κάποιο που θα πλήττει τη Δράμα».

«Θα τα δώσω στο Άγιον Όρος...»
ΤΕΛΙΚΩΣ, ο Σταύρος Δαϊλάκης εγκαταστάθηκε σε ένα τραπέζι του καφενείου της Βουλής. Εκεί είχαμε νέο γύρο γραφικοτήτων. «Καλημέρα στον Νταή-Λάκη», του είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, επί ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κρητικός, που βρέθηκε εκεί. Ωστόσο, οι ωραιότερες ατάκες ακούστηκαν στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους. Ο διάλογος έχει ως εξής:

ΤΥΠΟΣ: «Κύριε Δαϊλάκη,είχατε πιει ένα ποτηράκι παραπάνω για να πείτε αυτά που δηλώσατε;» ΔΑΪΛΑΚΗΣ: «Απολύτως τίποτε.Με βλέπετε τώρα που τα επαναλαμβάνω,αλλά το μόνο που μπορώ να αποδείξω είναι ότι φοράω παντελόνια...» ΤΥΠΟΣ: «Τουλάχιστον θα παίρνετε τώρα εξακόσια ευρώ περισσότερα ως βουλευτής, αφού γλιτώνετε την κομματική συνδρομή στη Ν.Δ.Τι θα κάνετε αυτά τα χρήματα;» ΔΑΪΛΑΚΗΣ: «Θα τα δώσω στο Άγιον Όρος. Αυτοί,τουλάχιστον,ξέρουν να τα φυλάνε καλύτερα...»