Το «βαθύ κράτος» της Γερμανίας ξαναχτυπά

24.11.08

alkimosarchive.blogspot.com

Η βομβιστική επίθεση στο Κόσοβο και ο ρόλος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.
.
Τρεις πράκτορες της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο με την κατηγορία σχεδιασμού βομβιστικής επίθεσης κατά του γραφείου του ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ στην Πρίστινα. Η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger παρατηρεί σχετικά: Αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες, τότε θα πρέπει να εξεταστεί τι επιδιώκει η Γερμανία στο Κοσσυφοπέδιο: την αποσταθεροποίηση ή την ειρήνευση και πρόοδο; Είναι βέβαια δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι πράκτορες του BND συμμετέχουν σε βομβιστική ενέργεια εναντίον γραφείου της ΕΕ. Ενδεχομένως κάποιοι στο Κοσσυφοπέδιο προσπαθούν να υλοποιήσουν στόχους με τη βοήθεια ύποπτων και παράνομων μέσων.
.
Η εισαγγελία στην Πρίστινα πιστεύει ότι οι γερμανοί πράκτορες επεδίωξαν την αναταραχή έτσι ώστε η κυβέρνηση να υποκύπτει ευκολότερα στις επιταγές της Δύσης. Ανεξάρτητα όμως από το ποίοι κρύβονται πίσω από την βομβιστική ενέργεια, το νεοσύστατο κράτος δεν έχει ανάγκη από εμπρηστές, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια «περίεργη» δραστηριότητα της BND βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόσφατα είχε καταγγελθεί η παράνομη συμμετοχή γερμανών πρακτόρων, στον πόλεμο του Ιράκ (βλέπε εδώ το σχετικό άρθρο).
.
Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ιδιαίτερο λόγο να είμαστε άγρυπνοι, σχετικά με την δράση της BND. Το ακόλουθο απόσπασμα από άρθρο που εμφανίστηκε στο «Πρώτο Θέμα» (βλ εδώ), φανερώνει γιατί:
.
«Από δεκαετίες η Siemens είχε στενότατη συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) και ο άνθρωπος που επέβλεπε τον πιο διεφθαρμένο τομέα, τις επικοινωνίες, ήταν ο επικεφαλής σύνδεσμος της εταιρείας με το BND. Η Siemens ενεργούσε ανέκαθεν ως τεχνικός σύμβουλος του BND και είναι προμηθεύτρια τεχνολογίας για κατασκοπία, τόσο εντός της Γερμανίας, όσο και εκτός των συνόρων στις γκρι ζώνες επιχειρήσεων των πρακτόρων. Μέσω των συμβάσεων και της τεχνολογίας Siemens το BND που συνεργάζεται στενά με τη CIA έχει πρόσβαση σε ευαίσθητους τομείς επικοινωνιών και ασφάλειας σε πολλές χώρες στον κόσμο. Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποτελούν ρουτίνα και το BND θεωρείται από τις καλύτερες υπηρεσίες διεθνώς στις υποκλοπές μέσω της τεχνολογίας Siemens. …Στον επιχειρηματικό τομέα οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές παίζουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους και χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (Βισμπάντεν 2007), με την οποία ευχαριστούν τις «κυβερνητικές υπηρεσίες» για τις πληροφορίες που εδόθησαν στην προσπάθεια τους να κερδίσουν συμβάσεις στο εξωτερικό… Ο πρώην αρχηγός του BND, Άουγκουστ Χάνινγκ (1998-2005), είναι ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και φυσικά η Siemens ήταν πάντα η κύρια προμηθεύτρια της Deutsche Telekom…»
.
Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι, πως γίνεται το επίσημο γερμανικό κράτος να αιφνιδιάζεται μπροστά σε τέτοια περιστατικά και να μη μπορεί να πάρει άμεσα θέση (βλ εδώ); Μήπως τελικά το «βαθύ κράτος» που κινείται στο παρασκήνιο της γερμανικής πολιτικής, είναι ανεξάρτητο και δρα ανεξέλεγκτα;

Αν είναι έτσι, τότε έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυο όψεις στην γερμανική πολιτική, αυτή της προοδευτικής ευρωπαϊκής Γερμανίας, και η άλλη, αυτή που ετοιμάζει το έδαφος για την εμφάνιση του Δ’ Ράιχ (βλ εδώ).