Δυο στήλες τόσο ίδιες...

13.11.08


Διαβάζουμε σήμερα στον Μικροπολιτικό των ΝΕΩΝ :

«ΓΝΩΡΙΖΩ τη γυναίκα που θα γίνει Πρωθυπουργός το 2020!». Αυτό έγραφε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο προτελευταίο βιβλίο του «Θηλυκό πόκερ». Μήπως ξέρει και τη γυναίκα που θα γίνει υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου; Θα μας υποχρέωνε αν μας την έλεγε...
ΟΛΑ ΑΥΤΑ εξ αφορμής ενός γεύματος που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε όσο γίνεται πιο κοινή θέα. Λούκα Κατσέλη και Άννα Διαμαντοπούλου έφαγαν- σαλάτα με κοτόπουλο και γλώσσα με λαχανικά- στην Μπρασερί της Σοφίας, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου. Προφανώς, ήθελαν να δείξουν σε όλους τους άλλους πως τρώνε μαζί: δεν τρώγονται μεταξύ τους.

Φαντάσματα λοχαγών


ΟΦΕΙΛΩ
, πάντως, να πω ότι στο ίδιο εστιατόριο ήταν και μια άλλη κυρία, που τράβηξε περισσότερα βλέμματα. Ο λόγος για την πρώην βουλευτίνα της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών- και πρώην μοντέλο- Έλενα Κουντουρά. Ήταν στο ίδιο τραπέζι με Σάββα Τσιτουρίδη και Νίκο Νικολόπουλο, που, σε πολύ παλιούς καιρούς, ήταν μέλη της λεγόμενης ομάδας των λοχαγών της Ν.Δ..




Διαβάζουμε και στον ΒΗΜΑτοδότη :

«Νέο Μπρέτον Γουντς» μεταξύ των δύο(;) ΠαΣοΚ χθες στην Μπρασερί της Βαλαωρίτου. Στο ίδιο τραπέζι η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και η κυρία Λούκα Κατσέλη (με αλφαβητική σειρά) μιλούσαν χαμηλόφωνα. Ηθελαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά τις φήμες περί αντιπαράθεσης ανάμεσά τους για το «αφτί του προέδρου» όσον αφορά την οικονομική πολιτική. Συνεργάτης μου έστησε αφτί και άκουσε τις δύο σκιώδεις υπουργούς να συμφωνούν ότι πρέπει να τα λένε συχνότερα.

Τα άσχημα νέα για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η ενότητα χαρακτηρίζει εσχάτως τόσο πολύ την αξιωματική αντιπολίτευση ώστε οι δύο κυρίες φορούσαν ίδιο χρώμα σακάκι (σκούρο μπλε) και μπλούζα (κίτρινη). Απόλυτα στρατευμένες λοιπόν στον αγώνα για την αλλαγή, τον εκσυγχρονισμό και τη συμμετοχή στην εξουσία.

---Σ το διπλανό τραπέζι συζητούσαν τις εκπληκτικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας στην αυτοκαταστροφή ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης και η «Σάρα Πέιλιν της Νέας Δημοκρατίας» κυρία Ελενα Κουντουρά. Για τους μη γνωρίζοντες, το πρώην τοπ μόντελ (και πρώην βουλευτής) διακρίνεται από ιδιαίτερα αυστηρές ηθικές αρχές και απέχει ελάχιστα (ή καθόλου) από το να χαρακτηριστεί θεούσα, όπως η κυβερνήτις της Αλάσκας. Θέλω να ελπίζω ότι μια νέα σελίδα ανοίγει για τη Νέα Δημοκρατία με τον Σάββα να αναλαμβάνει λοχαγός της Ελενας.

Σαν να διαβάσαμε την ίδια στήλη δυο φορές...

Είναι βέβαια λογικό καθώς οι δυο εφημερίδες ανήκουν στον ίδιο όμιλο και πολλοί δημοσιογράφοι έχουν "διπλούς" ρόλους...