Η ερώτηση - φωτιά στην Αλέκα Παπαρήγα για τα οικονομικά του ΚΚΕ

29.5.09


Μια από τις πιο ουσιαστικές ερωτήσεις που τέθηκαν στους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη χθεσινή "τηλεμαχία" , ήταν αυτή του Αντώνη Σρόιτερ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα οικονομικά του ΚΚΕ .

Η ερώτηση ήταν η εξής :

Κυρία Παπαρήγα, όλοι συμφωνούν ότι "για να κλείσουν οι τρύπες της οικονομίας, πρέπει μεταξύ άλλων να παραχθεί η φοροδιαφυγή". Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ένα θέμα διαφάνειας για τα οικονομικά του Κόμματός σας.
Όταν ερωτηθήκατε για το θέμα δώσατε μια απάντηση, που εμένα τουλάχιστον με ξένισε. Είπατε «από τη στιγμή που είμαστε κόμμα και όχι επιχείρηση, δεν δεχόμαστε καμία Εφορία να μας ελέγξει». Γιατί; Τα κόμματα δεν πρέπει να ελέγχονται πρώτα απ΄ όλους για τη διαφάνειά τους; Αν εσείς αρνείστε το φορολογικό έλεγχο, γιατί να τον δεχθεί ο μισθωτός ή ο επαγγελματίας;

Η κ. Παπαρήγα διευκρινίζει αρχικά ότι το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα εξουσίας και δεν έχει συμμετάσχει σε μεγάλες οικονομικές συναλλαγές και μετά τονίζει :

Εμείς, επειδή ξέρουμε σε ποιο πλανήτη ζούμε, σε ποια περιοχή και σε ποια περίοδο ζούμε, κατάλογο με τα μέλη του Κόμματος, πόσα μας δίνουν και τους φίλους του Κόμματος πόσα μας δίνουν, δεν πρόκειται να τον δώσουμε ποτέ. Ας γίνει ό,τι να' ναι κι άμα θέλει ας έρθει και ο Εισαγγελέας.Διότι δεν είναι αυτό, εγώ σας λέω ένας φίλος του κόμματος δίνει χρήματα, που ξέρω εγώ αύριο ότι ο εργοδότης δε θα τον πετάξει έξω και που ξέρω εγώ τι θα κάνει ο Εφοριακός; Εμείς θα προστατεύσουμε το Κόμμα.

Σε ποια εποχή ζει η κ. Παπαρήγα ; "Δεν πρόκειται να τα δώσουμε ποτε" ;

Είναι δυνατόν ένα κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να δηλώνει ευθαρσώς ότι αρνείται να αποδεχθεί την δικαιοδοσία των οργάνων της κρατικής εξουσίας ;

Ποιος εργοδότητς θα πετάξει έξω έναν υπάλληλο το 2009 επειδή πληρώνει τη συνδρομή του στο ΚΚΕ ;

Και ο Σρόιτερ επανέρχεται...:

Νομίζω απλά κα Παπαρήγα ότι θα μπορούσατε να δώσετε το καλό παράδειγμα.
Πάμε σε ένα άλλο καλό παράδειγμα. Εσείς προτείνετε βασικό μισθό 1.400 ευρώ και ζητάτε από την κυβέρνηση να καθιερώσει ένα τέτοιο μισθολόγιο. Γιατί δε δίνετε λοιπόν το καλό παράδειγμα εφαρμόζοντας το μισθολόγιο που εσείς προτείνετε στους δικούς σας υπαλλήλους, στις εκδόσεις σας ή στο Κόμμα; Να δώσετε τα 1.400 ευρώ βασικό μισθό, αντί να ακολουθείτε, όπως σωστά κάνετε, τις συλλογικές συμβάσεις.
Και μη μου πείτε ότι δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε, γιατί εάν η Κυβέρνηση το θεσμοθετήσει, θα πρέπει να το κάνετε.

Και ακολουθεί ο συγκεκριμένος διάλογος :

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Κύριε Σρόιτερ, αυτός ο οποίος δουλεύει για το Κόμμα, πριν απ΄ όλα δεν είναι επάγγελμα.

Α. ΣΡΟΪΤΕΡ: Έχει οικογένεια όμως.

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Καλά, εθελοντικά στρατεύεσαι στο κόμμα και δέχεσαι τους όρους του κόμματος. Θα πάρεις λοιπόν ένα μισθό, ούτε τον κατώτατο, ούτε τον ανώτερο, αλλά το μέσο μισθό.Και πρέπει να σας πω το εξής πράγμα: Αλίμονό μας αν εμείς οι Κομμουνιστές συνδέσουμε -και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας- την προσφορά μας στο Κόμμα, με επαγγελματική αποκατάσταση και με το να ζούμε καλύτερα από κάποιους άλλους. Ξέρετε τι θα έλεγα; Και οι βουλευτές, αν είμαστε εμείς η κυβέρνηση και η εξουσία, ο βουλευτής θα παίρνει το μέσο μισθό, θα δουλεύει στη δουλειά του, θα ανακαλείται από τους κάτω κι όχι μόνο από τους πάνω και τους επάνω-επάνω και θα παίρνει κανονική σύνταξη, ανάλογα με το μισθό του. Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Αλλιώς δεν είσαι ανιδιοτελής Κομμουνιστής.

Τι μας είπε η κ.Παπαρήγα ;

Αυτός που δουλεύει ως εργάτης στα πιεστήρια της Τυποεκδοτικής , δεν το κάνει για να ζήσει την οικογένεια του αλλά για το Κόμμα .

Το 2009 υπάρχουν εργάτες κι εργαζόμενοι που δουλεύουν με πρώτη προτεραιότητα να συνεχίσουν να παράγουν κέρδος για το Κόμμα κι όχι να ζήσουν τα παιδιά τους !

Κομμουνισμός ή Βαρβαρότητα κ.Παπαρήγα ;

Κοινοποιήστε το στο Facebook