Θα έπρεπε να απαντήσει...

14.9.09

Γράψαμε τα θετικά της χθεσινής παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ , να γράψουμε όμως και τα αρνητικά...

Μια από τις ερωτήσεις που απέφυγε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που αφορούσε τη ρήτρα του 42% για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης..

Σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα :

Μ. ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥΚΑΝΑΛΙ 1»): Κύριε Πρόεδρε έχετε μιλήσει για μικρότερο κυβερνητικό σχήμα. Ήθελα να σας ρωτήσω ποια Υπουργεία θα καταργήσετε, αν είστε έτοιμος να μας δώσετε μια δομή της κυβέρνησής σας από τη στιγμή που θα εκλεγείτε και είχατε δεσμευτεί επίσης ότι θα καταργήσετε το νόμο Παυλόπουλου με τον οποίο Δήμαρχοι και Νομάρχες εκλέγονται με ποσοστό 42%, αν ισχύει η δέσμευσή σας αυτή. Ευχαριστώ.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι, θα φέρουμε όπως σας είπα μια ολόκληρη, διαφορετική φιλοσοφία στην Αυτοδιοίκηση, με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με αυτά τα στοιχεία στη νομοθεσία. Και βεβαίως, το ποια Υπουργεία θα συγχωνευθούν, αυτό θα το δείτε, λαού θέλοντος, στις 5 Οκτωβρίου.
Αλλά σίγουρα, θέλω να το τονίσω αυτό, μιλάμε για μικρότερο σχήμα, λιγότερους υπουργούς και πιο αποτελεσματικό Υπουργικό Συμβούλιο. Συλλογικό Υπουργικό Συμβούλιο.
Διότι σήμερα, αυτό το οποίο διατρέχει ως μεγάλη ασθένεια την διακυβέρνηση των τελευταίων έξι ετών, είναι μια κυβέρνηση όπου ο κάθε υπουργός έχει το φέουδό του, σαν να είναι διαφορετική χώρα, σαν να είναι δικό του δοβλέτι, και βεβαίως, δεν μπορεί έτσι να λειτουργήσουν συλλογικές πολιτικές, δεν μπορεί να υπάρξουν σωστές αποφάσεις.
Η συλλογική λειτουργία σημαίνει και αποτελεσματικότητα, σημαίνει και αποφάσεις που παίρνονται με την ισχυρή εποπτεία του πρωθυπουργού.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Ο Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το 42% , μια ρύθμιση του Προκόπη Παυλόπουλου που έτυχε της έντονης αποδοκιμασίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

Το 42% αποτελεί ωμό κι απροκάλυπτο βιασμό της Δημοκρατίας και νοθεύει τη λαϊκή ετυμηγορία . Οφείλει το ΠΑΣΟΚ να το αλλάξει...


Κοινοποιήστε το στο Facebook