Ανάγκαιο κακό

22.10.09

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των συμβάσεων stage στο Δημόσιο είναι μια απόφαση που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.

Σίγουρα είναι μια κίνηση που σε βάθος χρόνου λειτουργεί υπέρ της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Οι πολίτες θα πρέπει σιγά-σιγά να αποβάλουν τη νοοτροπία του βολέματος στο Δημόσιο.

Δεν μπορείς το Κράτος να προσφέρει εργασία σε όλους , ειδικά με όρους stage .

Η κατάργηση των συμβάσεων αυτών λυτρώνει χιλιάδες εργαζόμενους από μια ιδιότυπη ομηρεία . Παράλληλα όμως , τους στερεί και τη θέση εργασίας που κατείχαν.

Χιλιάδες συμβασιούχοι θα βρεθούν στον δρόμο αναζητώντας μια νέα εργασιακή σχέση.

Ίσως όμως και να είναι καλύτερα . Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι το να ανταλλάξουμε την ψήφο μας με μια θέση στο Δημόσιο , είναι μια ανώριμη απόφαση . Η κατάργηση των Stage στο Δημόσιο βοηθάει στη...

...μείωση των πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτικών και πολιτών.

Κάποια στιγμή θα έπρεπε ο κρατικός μηχανισμός να απαλλαγεί από "περιττούς" εργαζόμενους . Δεν μπορεί το Κράτος να είναι το καταφύγιο όλων .

Το μόνο που θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να προσέξει είναι η αξιοποίηση των συμβασιούχων εκείνων που πραγματικά προσέφεραν από τις θέσεις που κατείχαν . Θα πρέπει ενδεχομένως αυτοί οι άνθρωποι να αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα σε μελλοντικούς διαγωνισμούς προσλήψεων...

Κοινοποιήστε το στο Facebook