Το μεγάλο στοίχημα του Γιώργου

24.10.09

Αμέσως μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης η Παραπολιτική σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό σχήμα έγραψε :

Ο Παπανδρέου υιοθετεί δηλαδή την πάγια τακτική των Παπανδρέου και συγκεντρώνει πολλές εξουσίες στα πρόσωπα που τον περιβάλουν.
Είναι ίσως μια επιλογή αναγκαία για τα 2 πρώτα χρόνια διακυβέρνησης λόγω των δυσκολιών της οικονομικής κρίσης καθώς χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις . Στη συνέχεια όμως θα πρέπει ο Παπανδρέου να κάνει ένα ευρύτερο άνοιγμα εντός του ΠΑΣΟΚ...

Η εκλογή του νέου γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου απέδειξε του λόγου το αληθές . Ο Παπανδρέου δεν έχει μόνο να τα βάλει με τις ρίζες του κομματικού κράτους στην κοινωνία αλλά και με τον παλαιοκομματισμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δεν βρήκε έκφραση στο υπουργικό συμβούλιο.

Θα μας επιτρέψετε να μην σχολιάσουμε την εκλογή Ξυνίδη . Δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο όπως δεν είμαστε σε θέση να...

...γνωρίζουμε και την προσφορά του Παναγιωτακόπουλου στο κυβερνών κόμμα . Αυτά είναι εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ . Είναι σίγουρα ευχάριστο πάντως να αναλαμβάνει ένας νέος άνθρωπος , χωρίς αυτό να αποτελεί βέβαια εγγύηση για μια χρηστή άσκηση των καθηκόντων του .

Ο Παπανδρέου κινδυνεύει να πάθει ότι και ο Σημίτης . Να κερδίσει δηλαδή το κράτος και τους πολίτες αλλά να χάσει το κόμμα . Αν ο Παπανδρέου αφήσει το ΠΑΣΟΚ , θα μπλέξει . Δεν είναι εύκολο να λες σε έναν εργατοπατέρα ότι πλέον δεν μπορείς να διορίζει όποιον γουστάρεις όπου θες . Δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις στα παιδιά του κομματικού σωλήνα ότι πρέπει να δώσουν ΑΣΕΠ για να μπουν στο Δημόσιο.

Το παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ . Δεν είναι όμως τόσο ισχυρό όσο φάνηκε χθες . Ο Παπανδρέου οφείλει να προχωρήσει μπροστά και να μην διαπραγματευτεί τίποτα με τους κύκλους αυτούς. Η κοινωνία είναι μαζί του . Οι σκεπτόμενοι πολίτες είναι μαζί του .

Χθες , ο Παπανδρέου έριξε το πρώτο χαστούκι στο κομματικό κράτος . Η κατάργηση των Stage στο Δημόσιο αφαίρεσε από δεκάδες συνδικαλιστές το δικαίωμα του "διορίζειν" . Μακάρι να συνεχίσει έτσι...

Κοινοποιήστε το στο Facebook