Σοκ και δημοσιογράφοι

29.10.09


Το νούμερο ομολογουμένως σοκάρει. 100 σφαίρες εναντίον των αστυνομικών. Από κάποια οργάνωση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ομάδα αντάρτικου πόλης.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο βίας που δεν φέρνει ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν αυτές οι οργανώσεις που παριστάνουν τις αριστερές με το τυφλό μίσος που έχουν το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ακούγεται όλο και περισσότερο η τσιρίδα του Μπουμπούκου.

Μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου είχαν πυροβολήσει (οι ίδιοι ή άλλοι, τι σημασία έχει, την ίδια λογική έχουν) ΜΑΤατζήδες. Κέρδισαν κάτι; Αυτοί ή η κοινωνία;

Σοκάρει η πρακτική τους. Φοβίζει τον ήδη φοβισμένο πολίτη.

Πιο πολύ με προβοκατόρικες οργανώσεις μοιάζουν με αυτές τις ενέργειες. Και έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες. Και έναν Δεκέμβρη.

Δεν τους ένοιαζε αν...

...σκότωναν ή όχι. Είτε προβοκάτορες είναι, είτε τρομοκράτες, τον σκοπό τους τον πέτυχαν. Η κοινωνία κρύφτηκε.

Θα συλληφθούν οι τρομοκράτες είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αυτή η πρόταση δείχνει μια πρόθεση. Γιατί την είπε; Υπήρχε περίπτωση να μην υπάρχει η πρόθεση της σύλληψης;

Είχαμε βέβαια και βαθυστόχαστες αναλύσεις από τους δημοσιογράφους. Όπως η διαπίστωση ότι οι τρομοκράτες ήθελαν να σκοτώσουν. Λες και υπήρχε η περίπτωση να έριξαν εκατό σφαίρες για να κάνουν θόρυβο.

Ή η ερώτηση που έκανε ο Ζούλας στην ΝΕΤ. «Είχαν πληροφορίες οι αρχές για ενδεχόμενο χτύπημα από τρομοκράτες;». Ναι βρε Κωνσταντίνε μου, είχαν στείλει δελτίο τύπου την προηγούμενη μέρα! Ή θεωρείς δεδομένο ότι σε κάθε τέτοια οργάνωση υπάρχει και ένας αστυνομικός που δίνει πληροφορίες;

Και έχεις και τον Καμμένο να λέει ότι ο Χρυσοχοϊδης «αυτοδιαψεύδεται μόνος του». Την άλλη φορά θα ζητήσει βοήθεια για να αυτοδιαψευστεί.

Μικρός Φωκίων

Κοινοποιήστε το στο Facebook