Τηλεταινία ή σίριαλ;

22.10.09

γράφει ο apos

Η τηλεταινία «στη ΝΔ είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», που έκανε πρεμιέρα στους δέκτες στις 4 Οκτωβρίου, άρεσε τόσο που τελικά πήρε έγκριση να γίνει σίριαλ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Και βλέπουμε. Διότι το κοινό με τα μηχανάκια της KGB πάνω από τους δέκτες είναι απρόβλεπτο.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο άκουσα και πάλι αυτό το αθάνατο (αλλά βλακώδες) επιχείρημα ότι για όλα φταίνε όσοι είπαν στον Καραμανλή να κάνει πρόωρες εκλογές. Νομίζω μάλιστα ότι το είπε και υποψήφιος.

Να με συμπαθάς, γαλάζιε άνθρωπε, αλλά από πότε είναι ποινικά κολάσιμο αδίκημα να έχει κάποιος μια άποψη;

Ασε δηλαδή που κανείς δεν είπε στον Κ. κάνε πρόωρες εκλογές. Αυτό που του είπαν ήταν: «Επειδή δεν ψήνεσαι να κάτσεις άλλο και επειδή η οικονομία είναι άστα να πάνε, κάνε εκλογές να μας μαυρίσουν όσο λιγότερο γίνεται, να πάρει άλλος την καυτή πατάτα στα χέρια του, να πας και εσύ στην ευχή του θεού να δούμε και εμείς πώς θα ξαναστήσουμε το μαγαζί».

Αυτό του είπαν και πολύ καλά έκαναν και του το είπαν και ακόμα καλύτερα έκανε ο ίδιος και τους άκουσε.

Και πήγε στην ευχή του θεού, αφού αυτό ήθελε. Και πήρε άλλος την καυτή πατάτα στα χέρια του (το λες και μαζοχισμό αυτό) και η διαφορά περιορίστηκε στο 10,5% (το λες και λόγο να ανοίξεις σαμπάνια αυτό) και το μαγαζί γίνεται προσπάθεια να ξαναστηθεί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες (το λες και mission impossible αυτό).

Ακουσα σε μια από αυτές τις εκπομπές, όπου μαζεύονται πικραμένοι βουλευτές της ΝΔ και ξεμαλλιάζονται χαριτωμένα, έναν απίθανο τύπο να δηλώνει ότι αν ο Κ. είχε πάει σε εκλογές τον Μάρτιο του 2010, θα είχε κάνει κανά 2-3 επικοινωνιακές κινήσεις και θα είχε αλλάξει το κλίμα.

Ακου τώρα να δεις τι πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι! Και κυκλοφορούν και ανάμεσά μας. Λες και τα προβλήματα του κόσμου, που δεν έλυσαν 6 χρόνια, θα λύνονταν με 2-3 επικοινωνιακές κινήσεις. Και τι να έκανε δηλαδή; Ανασχηματισμό; Και ποιον θα έβαζε, μανίτσα μου; Εγώ είχα μείνει έξω και μια γειτόνισσα κουφή, που όταν βλέπει το «Πάμε Πακέτο», χαμηλώνουμε την TV. Τι άλλο να έκανε; Απόβαση στη Σμύρνη; Να ξανάφερνε τους Depeche; Μήπως και τον Michael Jackson;

Συνέλθετε, αγάπες μου, θα σας πάρει ο κόσμος με τις τομάτες. Τον ρωτάς τον Κ. αν άντεχε να κάτσει μέχρι Μάρτιο; Θα έχανε με 15% διαφορά (τουλάχιστον), ο άλλος στις Βρυξέλλες θα έβλεπε ένα έλλειμμα στο 20% και το νεοκλασσικό στη Ρηγίλλης θα γινόταν Starbucks.

Αν είναι άνθρωποι με τέτοια μυαλά να πάνε να ψηφίσουν για τον επόμενο γαλάζιο πρόεδρο, χίλιες φορές να κάνουν μια εκλογή express τον Νοέμβριο να τελειώνουν. Ας ξαναγίνει τηλεταινία. Θα βλέπουμε άλλα σίριαλ.