Ποιος θα εγγυηθεί την ενότητα ;

6.10.09

Όπως θα διαβάσατε το πρωί στην Παραπολιτική , στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί μια παράξενη ηρεμία καθώς όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί παίζουν με κλειστά χαρτιά.

Πέρα από την διεκδίκηση της εξουσίας , ο νέος αρχηγός θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα και εγγυητής της ενότητας της ταλαιπωρημένης Κεντροδεξιάς παράταξης , έναν ρόλο που διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος ο Καραμανλής.

Από το τρίο των δελφίνων , μόνο η Ντόρα δικαιούται να υποστηρίζει ότι έχει υπηρετήσει με σταθερότητα και συναίνεση την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε μια κυβέρνηση , έφτιαξε ένα δικό του κόμμα κι έμεινε σχεδόν για 10 χρόνια εκτός Νέας Δημοκρατίας . Ο Αβραμόπουλος καβάλησε το καλάμι και μετά τη θητεία του στη Δημαρχεία της Αθήνας έφτιαξε το ΚΕΠ το οποίο διαλύθηκε πριν προλάβει καν να συμμετάσχει σε εκλογές.

Πώς να αναλάβεις λοιπόν την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας όταν στο παρελθόν έχεις εγκαταλείψει το καράβι στα δύσκολα ;

Το πρόβλημα με τη Ντόρα είναι ότι την αγαπούν όσο και την μισούν . Έχει παθιασμένους φίλους κι ορκισμένους εχθρούς . Οι Καραμανλικοί δεν θέλουν να την βλέπουν μπροστά τους καθώς θεωρούν...

...ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για την ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Όταν όμως μπαίνει στη μέση το ζήτημα της προσωπικής επιβίωσης , οι έχθρες πάνε στην άκρη.

Ακόμα όμως κι αν η Ντόρα καταφέρει να ξεπεράσει τις εσωκομματικές έχθρες , θα έχει να αντιμετωπίσει την αρνητική φόρτιση του ονόματος "Μητσοτάκης" στην κοινωνία . Είναι αμφίβολο αν ο μεσαίος χώρος που στράφηκε μαζικά στον Γιώργο Παπανδρέου , θα εμπιστευτεί τη Ντόρα και τους γύρω της.

Από την άλλη , είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει η Ντόρα στη Νέα Δημοκρατία υπό τον Σαμαρά ή τον Αβραμόπουλο . Αρκετά περίμενε τον Καραμανλή .

Όλα δείχνουν Ντόρα . Μόνο οι Καραμανλικοί μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα αλλά θα τολμήσουν να τινάξουν την ενότητα στον αέρα ;

Μπέρδεμα...


Κοινοποιήστε το στο Facebook