Όχι άλλους Παυλίδηδες - Προσοχή στις άγονες γραμμές

9.10.09

Το σκάνδαλο Παυλίδη με τις άγονες γραμμές του Αιγαίου ήταν ένα από τα πιο σοβαρά αμαρτήματα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Οι άνθρωποι που επιδιώκουν να κερδίσουν χρήματα διακινδυνεύοντας την επικοινωνίας της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα σύνορα της , είναι άνθρωποι επικίνδυνοι ενώ η ηθική τους υπόσταση αμφισβητείται έντονα.

Χθες, πρώτη ημέρα του νεοσύστατου υπουργείου Υποδομών οριστικοποιήθηκε ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους δύο υφυπουργούς: τα δημόσια έργα αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ τις μεταφορές και επικοινωνίες ο κ. Νίκος Σηφουνάκης. Στις αρμοδιότητες του τελευταίου θεωρείται πολύ πιθανό να περιέλθουν και οι ακτοπλοϊκές μεταφορές, θέμα που θα ξεκαθαρίσει με την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τη σύσταση του υπουργείου.

Οι ακρίτες μας , οι ηρωικοί κάτοικοι των νησιών μας δεν αντέχουν άλλη ταλαιπωρία.

Καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπ. Υποδομών να δείξει ιδιαίτερη πρόνοια για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της άγονης γραμμής . Το ζήτημα δεν είναι...

...να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα Μανούση αλλά και να εκλείψουν τα σαπιοκάραβα από το Αιγαίο.

Την ώρα που η Τουρκία έχει στα παράλια τη Σμύρνη των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων , η Ελλάδα δεν δικαιούται να "παίζει" με τον πληθυσμό των νησιών του Αιγαίου.

Δώστε πραγματικά κίνητρα αποκέντρωσης . Γεμίστε τα νησιά μας με νέους κατοίκους .

Η πιο αποτελεσματική εξωτερική πολιτική είναι η καλή εσωτερική πολιτική .

Παραπολιτική


Κοινοποιήστε το στο Facebook