Επικίνδυνο μονοπώλιο

19.10.09

Το έχουμε γράψει και παλαιότερα αλλά τα πρόσφατα νούμερα της AGB το επιβεβαιώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Δείτε τι έγινε την περασμένη εβδομάδα :

MEGA......22,7%
ANT1...15%
ALPHA...13,7%
ALTER...13,1%
STAR...9,2%
NET...8,5%
ET3...3,5%
SKAI...2,6%
ET1...2,4%

Το Mega παίζει μόνο του πλέον . Κι αυτό δεν είναι καλό για το επίπεδο της τηλεόρασης που παρακολουθούμε αλλά και για το επίπεδο της ενημέρωσης που απολαμβάνουμε .

Να ξεκαθαρίσουμε όμως και κάτι . Το Mega αξίζει απόλυτα την πρωτιά . Είναι το μόνο κανάλι που επενδύει σε νέες παραγωγές , το μόνο κανάλι που ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή θα έχει κάτι αξιόλογο να παρακολουθήσεις .

Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι η θεαματική πτώση του...

...πάλαι ποτέ κραταιού Ant1 ο οποίος έχει καταντήσει κακέκτυπο ξένων τηλεοπτικών σταθμών . Είναι πλέον πολύ σπάνιο να πετύχεις έναν ελληνόφωνο πρόγραμμα σε έναν σταθμό που κάποτε τερμάτιζε πρώτος με διαφορά.

Όσο για τα υπόλοιπα κανάλια , μόνο το Star μπορεί να θεωρηθεί κερδισμένο του νέου τηλεοπτικού τοπίου ενώ το Alter έχει την τηλεθέαση που διεκδικεί . Δεν επενδύει σε κάτι περισσότερο και βασίζεται μόνο στους δημοσιογράφους που έχει συγκεντρώσει εκεί ο Κουρής.

Το Mega δεν έχει πλέον αντίπαλο και συνιστά ένα ιδιότυπο μονοπώλιο . Όπως στην Πολιτική χρειάζεται πάντα η Αξιωματική Αντιπολίτευση , έτσι και στα ΜΜΕ χρειάζεται πάντα το αντίπαλον δέος...

Κοινοποιήστε το στο Facebook