Η κρίση είναι εδώ...

6.11.09

Σάρκα και οστά φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει ένας από τους δυσκολότερους προϋπολογισμούς της σύγχρονης Ελλάδας με την κυβέρνηση να καλείται να λύσει δεκάδες γρίφους.

Υπάρχει σίγουρα μια σαφής προσπάθεια περιορισμού των δαπανών αλλά και πάλι την πληρώνουν οι εργαζόμενοι . Οι αυξήσεις δεν ξεπερνούν το 1,5% ενώ για ακόμα μια φορά έρχονται αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα !

Για να είμαστε ειλικρινείς , δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.

Καλώς ή κακώς , το κράτος δεν μπορεί να δώσει περισσότερα στους εργαζομένους κι ας φωνάζει η Αριστερά . Που να τα βρουν τα λεφτά ;

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ οι περιορισμένες αυξήσεις.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι μισθοί αυξάνονταν κατά 1% και το κόστος ζωής κατά 5% , με αποτέλεσμα οι αυξήσεις να είναι πράγματι ασήμαντες και υποκριτικές.

Η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι...

...δεν υπάρχουν λεφτά . Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι σεβαστή .

Αν όμως , οι τιμές των αγαθών αυξηθούν κι άλλο , ο κόσμος θα έχει κάθε δίκιο να αντιδράσει . Η κυβέρνηση οφείλει να συγκρατήσει την αγορά . Όλοι μιλάνε για "οικονομική κρίση" και τα ενοίκια είναι πιο ακριβά ποτέ , τα ρούχα το ίδιο ενώ καθημερινά διαβάζουμε στα διάφορα φυλλάδια για "προσφορές" που στην ουσία μένουν στα χαρτιά.

Αν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει αξία έστω και στο 1,5% , θα πρέπει να διατηρήσει το κόστος της ζωής σταθερό . Αν χαθεί ο έλεγχος , η κοινωνία θα εκραγεί...

Κοινοποιήστε το στο Facebook