Διαμαρτυρία για τον αντικομμουνισμό της ΕΡΤ

24.11.09

Aπόσπασμα από τον Ριζοσπάστη :

Στο κείμενο - καταγγελία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προς τη διοίκηση της ΕΡΤ, εκτός των άλλων, τονίζεται:

«Τα κρατικά κανάλια ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, καταπατώντας κάθε κανόνα δεοντολογίας για σωστή ενημέρωση του κοινού, μας σερβίρουν κάθε τρεις και λίγο, εκπομπές με χυδαίο αντικομμουνιστικό περιεχόμενο. Τέτοιες εκπομπές μάς γυρίζουν στις εποχές της πτωματολογίας των δοσίλογων "εθνικών τιμητών" και μαυραγοριτών που οργίαζαν σε βάρος των αγωνιστών της Αντίστασης συκοφαντώντας το ηρωικό ΚΚΕ και τα μέλη του, που παρουσίαζαν, περίπου, ως τέρατα με κονσερβοκούτια που έπιναν αίμα!

Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τα κρατικά κανάλια για τα αντικομμουνιστικά σκουπίδια τους, τα οποία προκλητικά προβάλλουν με στόχο τη μαζική χειραγώγηση συνειδήσεων. Ομως, τα γεγονότα του 20ού αιώνα και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε δεν μπορεί να τα σβήσει καμιά διαστρέβλωση, παραχάραξη ή πλαστογράφηση.

Είναι πρόκληση και αθλιότητα η προβολή τέτοιων εκπομπών που στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό, το ΚΚΕ, το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και την ΕΣΣΔ. Η βιομηχανία του ψεύδους και της συκοφαντίας του σοσιαλισμού, που εμείς ως πολιτικοί πρόσφυγες ζήσαμε στις σοσιαλιστικές χώρες, δεν πρόκειται να περάσει. Εξακολουθούμε να ζούμε ακόμα και δε θα επιτρέψουμε να πλαστογραφήσετε την πραγματικότητα του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Η επιχείρηση να εξισώσετε τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό, να συκοφαντήσετε το μεγάλο ΕΑΜικό Αντιστασιακό αγώνα μας και τον αγώνα του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (όπου πρωτοστάτησαν το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές), θα πέσει στο κενό. Απαιτούμε κύριοι της ΕΡΤ να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα κρατικά κανάλια ως μέσο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας. Και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαιτούμε να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει για να σταματήσει αυτή η αθλιότητα».

Σχόλιο Παραπολιτικής : Στα άρματα , στα άρματα...

Κοινοποιήστε το στο Facebook