O Δήμας φεύγει , η Δαμανάκη έρχεται...

20.11.09

Σύμφωνα με το in.gr :

Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία επιλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος και η υπουργός Εξωτερικών της Ένωσης.

«Έχουμε επιλέξει, έχω επιλέξει, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία, και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση και αν αναλάβει στην Επιτροπή. Είναι η Μαρία Δαμανάκη» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν θέλω να σχολιάσω καθόλου την επιλογή της κ.Δαμανάκη στο συγκεκριμένο ρόλο . Θα ήταν εξάλλου άδικο για εκείνη να την κρίνουμε πριν καν αναλάβει τα καθήκοντα της.

Θα ήθελα απλά να συγχαρώ τον απερχόμενο επίτροπο Σταύρο Δήμα για...

...την εξαιρετική παρουσία του στις Βρυξέλλες τα χρόνια που εκπροσώπησε την Ελλάδα . Υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιτρόπους της Ε.Ε για θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών.

Θα ήθελα πολύ να τον δω να παραμένει στη θέση και μετά την αλλαγή της κυβέρνησης αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξάντλησε κάθε πιθανότητα να τον πείσει να παραμείνει στη θέση του . Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη κι αν ποτέ προτάθηκε κάτι τέτοιο από την πλευρά του πρωθυπουργού . Όπως δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο ίδιος ο Δήμας θα αποδεχόταν μια τέτοια πρόταση.

Εύχομαι πάντως να αποκτήσουμε σύντομα σαν πολιτικό σύστημα την απαραίτητη ωριμότητα που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε πολιτικούς κάθε κομματικής προέλευσης όταν αυτοί έχουν να επιδείξουν έργο , ακόμα κι όταν αλλάζει μια κυβέρνηση...

Παραπολιτικός

Κοινοποιήστε το στο Facebook