Άρση ασυλίας βουλευτή ζήτησε ο εισαγγελέας

9.12.09

Σε μπελάδες φαίνεται ότι βάζει το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος κατηγορείται για πλαστογράφηση εγγράφου, το οποίο πιστοποιεί την παραίτησή του από τη θέση οδοντιάτρου του ΙΚΑ, ώστε να είναι νομίμως υποψήφιος στις εκλογές του 2007.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ.Κατρίνη , που θα έπρεπε να εξεταστεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου. Η επιτροπή ανέβαλε για άλλη συνεδρίαση την εξέταση της υπόθεσης.

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συνεδρίασε την Τρίτη συμμετείχαν οι βουλευτές Γρηγόρης Νιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Αντώνης Σκυλάκος, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Κώστας Τζαβάρας και ο Αστέριος Ροντούλης.

Σύμφωνα με τη Zougla.gr , μετά την πρώτη εκλογή του βουλευτή , κατετέθη μήνυση από συνυποψηφίους του, οι οποίοι γνώριζαν από πρώτο χέρι πως ποτέ δεν υπέβαλε παραίτηση, ως ορίζει ο νόμος, πως κανένα έγγραφο παραίτησής του δεν έφθασε ποτέ στο...

...ΙΚΑ και πως κατά τη διάρκεια του επίμαχου διαστήματος πληρωνόταν κανονικά από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό.

Αν και στην αρχή ισχυριζόταν πως δεν ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί, στη συνέχεια άλλαξε τακτική, πλαστογράφησε έγγραφο και το κατέθεσε ως αποδεικτικό παραίτησης. Στη μήνυση που κατετέθη εναντίον του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, εκτός των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβάνονται και δύο γραφολογικές εξετάσεις δια των οποίων καθίσταται απολύτως σαφές πως η υπογραφή δεν είναι αυτή του βουλευτή.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η επιτροπή ανέβαλε την εξέταση της υπόθεσης αλλά το θέμα είναι αρκετά σοβαρό καθώς μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην έκπτωση του κ.Κατρίνη από το βουλευτικό του αξίωμα .

Όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση , καλό θα ήταν η Βουλή να απαντήσει καταφατικά στο αίτημα του εισαγγελέα και να δώσει στον βουλευτή την ευκαιρία να παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης , κάτι που δεν αποτελεί φυσικά τεκμήριο ενοχής.

Η υπόθεση από νομικής πλευράς είναι εξαιρετικά πολύπλοκη καθώς αμφισβητείται το κύρος της εκλογής του κ.Κατρίνη στις προηγούμενες εκλογές κι όχι σε αυτές...

Κοινοποιήστε το στο Facebook