Σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου

11.12.09

Σοκ στην Κύπρο, καθώς άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο νεκροταφείο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.

Στο νεκροταφείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Ο χώρος του κοιμητηρίου έχει αποκλειστεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος.

Όπως μετέδωσε σε έκτακτη είδησή του το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία ενημέρωθηκε τηλεφωνικά για το περιστατικό από πολίτη που...

... αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί.

Αύριο Σάββατο, το ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, καταδίκασε την πράξη αυτή, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθές και τρομερό έγκλημα».

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαϊας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το κοιμητήριο , χαρακτήρισε «γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου». Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό.

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιαστεί και έτσι θα τελεστεί, εκεί το Σάββατο, και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

«Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε ο κ. Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από τη φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

Απίστευτο γεγονός βεβήλωσης και ιεροσυλίας χαρακτήρισε το μακάβριο περιστατικό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Παρά τον αποτροπιασμό μας, δεν πρέπει να αφήσουμε τα δίκαια αισθήματα οργής, να παρασύρουν την κοινή γνώμη σε διχαστικές αντιδράσεις. Αυτό θα προσέβαλε ακόμα πιο βάναυσα τη μνήμη του», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποιήστε το στο Facebook