Ένας οικολόγος στο τιμόνι της ΔΕΗ

11.12.09

Μπορεί η είδηση να περάσει στα ψιλά αλλά η τοποθέτηση του Αρθούρου Ζέρβου στη θέση του Προέδρου της ΔΕΗ είναι μια από τις σημαντικότερες κινήσεις της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κι αναμφίβολα ένα τεράστιο ρίσκο που παίρνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ζέρβος ασχολείται για περισσότερα από 25 χρόνια με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αιολικών Πάρκων .

Ο άνθρωπος αυτός αναλαμβάνει τη διοίκηση του εθνικού μας "μουτζούρη" δηλαδή της ΔΕΗ !

Όπως διαβάσαμε στο Greek Money :

Έφτασε ο καιρός που η μεγαλύτερη ρυπογόνος βιομηχανία στην Ελλάδα - για το καλό μας φυσικά - με την είσοδο του κ. Ζερβού στη διοίκηση, να αρχίσει να συζητά το ενδεχόμενο να κλείσει τους μουτζούρηδες, δηλαδή εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη, τα ορυχεία λιγνίτη και να τα αντικαταστήσει με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δηλαδή πιο πρακτικά, η νέα διοίκηση της Δ.Ε.Η. εάν θέλει να σταματήσει τους ρύπους, θα πρέπει να πει τουλάχιστον σε 5000 εργαζομένους, να αλλάξουν πόστο, νοοτροπία και γνώση και ενδεχομένως να φύγουν με εθελούσια έξοδο ως συνταξιούχοι.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το στοίχημα για τον νέο πρόεδρο της ΔΕΗ είναι τεράστιο , ειδικά σε μια περίοδο που οι επενδυτές της ενέργειας μετρούν τις πληγές τους από την οικονομική κρίση.

Ας ευχηθούμε λοιπόν στον Αρθούρο Ζέρβο να καταφέρει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών που το βιογραφικό του δημιουργεί...

Κοινοποιήστε το στο Facebook