Τελειώστε τους

27.1.10

Σύμφωνα με όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών κι αναλυτών , η κρίση της Ελλάδας οφείλεται σε δυο πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο πρώτος είναι η παντελής έλλειψη σεβασμού στις σχέσεις κράτους - πολίτη . Εδώ και χρόνια οι Έλληνες έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν οτιδήποτε το κρατικό σαν μια ευκαιρία για βόλεμα και...κομπίνες. Κανείς δεν μοιάζει πρόθυμος να πληρώσει τους φόρους που του αναλογούν αλλά παράλληλα κανείς δεν σταματάει να ζητά πάλι και πάλι τη στήριξη του κράτους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του.

Ο δεύτερος λόγος είναι η τρομακτική κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από τους ίδιους του κρατικούς λειτουργούς . Και σαν μην έφταναν όλα αυτά , κανείς από αυτούς δεν έχει αναλάβει ποτέ τις ευθύνες των πράξεων του .

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει εντοπίσει σωστά τις ρίζες του προβλήματος . Εκεί οφείλεται εξάλλου και η...

...προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής με μια σειρά μέτρων όπως αυτό των αποδείξεων.

Στα ζητήματα διαφθοράς , η κυβέρνηση Παπανδρέου μας έχει πείσει μέχρι στιγμές για τις καλές προθέσεις της με σημαντικότερη κίνηση τις Εξεταστικές Επιτροπές για κάθε σκάνδαλο που συγκλόνισε την ελληνική επικαιρότητα

Μένει να δούμε στην πράξη την έκβαση αυτών των Επιτροπών . Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το σύνολο του πολιτικού κόσμου οφείλει να δώσει στην ελληνική κοινωνία την εικόνα ενός κράτους που τιμωρεί με τρόπο παραδειγματικό αυτούς που το ζημιώνουν.

Δεν επιτρέπεται να ακούμε συνεχώς ότι "Κάποιοι έφαγαν τα λεφτά" κι αυτοί οι κάποιοι να πίνουν ατάραχοι τον καφέ τους στο Κολωνάκι . Όσο συνεχίζεται αυτή η κωμωδία , τόσο θα παραμένουν απρόθυμοι οι πολίτες στην τήρηση των υποχρεώσεων τους απέναντι στο κράτος.

Η ευκαιρία λοιπόν είναι μοναδική . Ανοίξτε τα κελιά για να κλείσει επιτέλους το γιγαντιαίο παράθυρο της διαφθοράς και της ατιμωρησίας...

Κοινοποιήστε το στο Facebook