Κλείστε το κανάλι της Βουλής !

24.1.10

Τις τελευταίες εβδομάδες , οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν από τα διάφορα ΜΜΕ και ( κυρίως ) από τα blogs για το μεγαλειώδες σκάνδαλο της ΕΡΤ αλλά και για το σκάνδαλο της Βουλής.

Μια Βουλή που απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους ο αριθμός των οποίων μάλιστα αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με ραγδαίους ρυθμούς.

Εκτός των άλλων , ο προϋπολογισμός της Βουλής προβλέπει ένα κονδύλι της τάξεως των 4 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία του επίσημου τηλεοπτικού σταθμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου το οποίο είναι αμφίβολο αν παρακολουθεί κανείς !

Ο κ.Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι το κονδύλι αυτό θα μειωθεί κατά 50% σε μια προσπάθεια περικοπής των δαπανών . Η κίνηση είναι σίγουρα θετική αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ;

Το κανάλι της Βουλής είναι ένα ακόμα...

...κρατικό κανάλι το οποίο έρχεται να προστεθεί στα 3 κανάλια της ΕΡΤ αλλά και στα 3 κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ ! Είναι δηλαδή το 7ο κρατικό κανάλι.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι εύλογο : Χρειαζόμαστε 7 κρατικά κανάλια ; Ακόμα όμως κι αν τα χρειαζόμαστε , έχουμε την πολυτέλεια να πληρώνουμε το κόστος λειτουργίας τους ; Η απάντηση είναι αρνητική.

Το κανάλι της Βουλής αποτελεί μια περιττή πολυτέλεια ενός κράτους που αδυνατεί να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις του !

Κανείς δεν αρνείται τη χρησιμότητα της ζωντανής κάλυψης των συνεδριάσεων της Βουλής. Η κάλυψη αυτή όμως δεν χρειάζεται να γίνεται από έναν ολόκληρο τηλεοπτικό σταθμό που δεν έχει το παραμικρό έσοδο.

Η κάλυψη των συνεδριάσεων της Βουλής μπορεί άνετα να γίνει μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ ενώ οι σημαντικές συνεδριάσεις θα μπορούσαν να προβάλλονται κι από τη ΝΕΤ .

Τέλος , στο δρόμο προς την ψηφιακή εποχή στον οποίο σύντομα μπαίνουν και τα ιδιωτικά κανάλια , η αξία των τριών ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ αυξάνεται και μπορούν κι αυτά να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της Βουλής.

Καλή είναι λοιπόν η περικοπή των δαπανών αλλά ακόμα καλύτερη η πλήρης εξάλειψη τους...

Κοινοποιήστε το στο Facebook