Επιλέξτε τον δύσκολο δρόμο

8.2.10

Με ένα απλό κλικ στην εικόνα μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για την κατρακύλα του ΟΣΕ ο οποίος βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την οριστική διάλυση.

Μέσα από αυτό το blog , έχω αναφερθεί δεκάδες φορές στον συγκεκριμένο οργανισμό κι έχω καταθέσει κι αρκετές φορές τις δικές μου εμπειρίες.

Θέλω επίσης να σας πω ότι αγαπώ πολύ τα τραίνα και θεωρώ εγκληματική την αδράνεια του ελληνικού κράτους σε θέματα ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε επενδύσει πολλά στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς αλλά δεν το έκανε.

Η κυβέρνηση λοιπόν καλείται τώρα να αποφασίσει τι θα κάνει με τον ΟΣΕ . Ο εύκολος δρόμος και η πιο αναμενόμενη λύση είναι να προχωρήσει σε μια εκκαθάριση του οργανισμού και στη συνέχεια να τον πουλήσει σε κάποιον ιδιώτη είτε αυτός λέγεται Βγενόπουλος είτε κάπως αλλιώς.


Έτσι έχουμε μάθει στην Ελλάδα να ξεμπερδεύουμε με τους παθογόνους δημόσιους οργανισμούς. Πράγματι , λίγες φωνές αντίδρασης θα ακουστούν αν το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει στην πώληση του ΟΣΕ .

Προσωπικά , θα ήθελα να δω την κυβέρνηση να επιλέγει τον δύσκολο δρόμο , τον δρόμο της εξυγίανσης και της οργανωμένης προσπάθειας ανασύνταξης του ιστορικού ΟΣΕ .

Δεν θέλω να δω τον ΟΣΕ σε χέρια ιδιωτών . Θέλω να δω την...

...ελληνική κυβέρνηση να καταστρώνει ένα ξεκάθαρο σχέδιο με ένα σαφές χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ο ΟΣΕ θα αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Η πώληση είναι μια μορφή παραίτησης . Και οι κυβερνήσεις που αρνούνται να προσπαθήσουν, δεν μας αρέσουν....

Ο ΟΣΕ μπορεί να σωθεί . Μπορεί να γίνει και πάλι υγιής , παραμένοντας στον έλεγχο του Δημοσίου . Λέτε να γίνει το θαύμα ;

Κοινοποιήστε το στο Facebook