Μονάδα φυσικού αερίου στον Αστακό από Άραβες

10.3.10

Μονάδα φυσικού αερίου θα κατασκευαστεί, σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Κατάρ στον Αστακό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Κατάρ και υπουργό Ενέργειας κ. Abdullah bin Hamad Al Attiyah, σε συνέχεια της επίσκεψης στο Κατάρ ,του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, συμφωνήθηκε η αμοιβαία στήριξη των δύο κυβερνήσεων, εν όψει της έναρξης της αδειοδότησης του εν λόγω έργου, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας υπουργού Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Το έργο αφορά την εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και...

...μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για τη συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ και θα γίνει από κρατικές εταιρείες πετρελαίου και ηλεκτρισμού του Κατάρ, με τη συνδρομή ενός ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου του CΡC, επίσης συμφερόντων του Κατάρ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Πηγή: www.econews.gr

Κοινοποιήστε το στο Facebook