Η ώρα της "αναπτυξιακής έκρηξης"

1.3.10

Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Κάνουν μεγάλο λάθος. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο κράτος. Ένα κράτος, που να υπηρετεί επιτέλους αποτελεσματικά τον πολίτη. Για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά μας, απαιτείται άμεση αναθέρμανση της οικονομίας.

Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο, ρεαλιστικό, το οποίο βεβαίως εμείς έχουμε καταθέσει. Απαιτείται ταυτόχρονα και μια δημιουργική, αναπτυξιακή έκρηξη, που θα απελευθερώσει, θα στηρίξει και θα επενδύσει στις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, δυνάμεις που ασφυκτιούν κάτω από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

Γιώργος Παπανδρέου, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αν η κυβέρνηση δεν φροντίσει να κινήσει γρήγορα την αγορά, αν δεν βρει τρόπους να ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών, τότε η κοινωνική έκρηξη θα είναι τεράστια.

Ήρθε η ώρα της "αναπτυξιακής έκρηξης" στην οποία αναφερόταν τότε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορείς να ζητάς συνέχεια από έναν λαό να πληρώνει, ειδικά όταν του μειώνεις και τα εισοδήματα.

Οι πολίτες στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, εμπιστεύονται τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά περιμένουν να δουν το ΠΑΣΟΚ να υιοθετεί κι άλλες πολιτικές, πέρα από τις εισπρακτικές.

Ανάπτυξη τώρα!

Κοινοποιήστε το στο Facebook