Έρχεται μείωση του αριθμού των βουλευτών;

14.3.10

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία παραχώρησε ο Υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Σας παραθέτουμε ένα σύντομο απόσπασμα:

* Μιλάμε συνεχώς για αλλαγές στην οικονομία. Το πολιτικό σύστημα;

- Στην περίοδο που έχουμε εισέλθει καλό θα είναι το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί ότι ο ζωτικός χώρος της πολιτικής περιορίζεται. Θα έλεγα λοιπόν ότι πρέπει να σκεφτούμε δραστικές παρεμβάσεις που τις επιτρέπει το Σύνταγμα: περιορισμός των βουλευτών, από 300 σε 200, χωρίς να υπονομεύεται το μέτρο εκπροσώπησης των πολιτών, περιορισμοί θητείας σε πολιτικές θέσεις, επέκταση του «πόθεν έσχες» και δημοσιοποίησή του για όλους εκείνους που ασκούν δημόσια εξουσία ή έχουν δημόσιο λόγο, όπως είναι οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί, οι δικαστικοί, οι επιχειρηματίες, οι δημοσιογράφοι.

Να σας θυμίσουμε απλά ότι ο Δημήτρης Ρέππας ήταν το πρώτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που...

...με δηλώσεις τους σε ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, είχε ανακοινώσει την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να "προκαλέσει" εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ.

Η δήλωση του αποκτά λοιπόν άλλη αξία. Παρόμοια πρόταση είχε καταθέσει και ο Αντώνης Σαμαράς με την ιδιότητα του αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης. Είναι πάντως πολύ δύσκολο να αποδεχθούν κάτι τέτοιο τα στελέχη των δυο μεγάλων κομμάτων.

Η πρόταση είναι πάντως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ας ελπίσουμε ότι θα τεθεί στη δημόσια διαβούλευση με όρους ουσίας κι όχι με κραυγές...

Κοινοποιήστε το στο Facebook