Το chain mail που κατέληξε στη Βουλή!

10.3.10

Με το εξής τρομακτικό επιχείρημα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιχείρησε να επιχειρηματολογήσει χθες στη Βουλή, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια:

Εγώ θα σας διαβάσω ένα μήνυμα, που έλαβα φέτος τα Χριστούγεννα, από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Λέει: Αν περάσεις παράνομα τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, παίρνεις δώδεκα χρόνια φυλακή. Αν περάσεις παράνομα τα Ιρανικά σύνορα, κρατείσαι επ’ αόριστον. Αν περάσεις παράνομα τα Αφγανικά σύνορα, πυροβολείσαι. Αν περάσεις παράνομα τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας, φυλακίζεσαι. Αν περάσεις τα παράνομα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε χτυπάει η Αστυνομία και σε στέλνει πάλι έξω. Αν περάσεις παράνομα τα σύνορα της Κίνας, μάλλον δεν θα ακούσει κανένας νέα από σένα στον υπόλοιπο βίο σου αν υπάρχει. Αν περάσεις παράνομα τα σύνορα της Βενεζουέλας, κατηγορείσαι ως κατάσκοπος και έχεις τις ανάλογες συνέπειες. Αν περάσεις παράνομα τα σύνορα της Κούβας, γίνεσαι πολιτικός κρατούμενος με τις ανάλογες συνέπειες.
Λέει επίσης: Αν περάσεις παράνομα τα ελληνικά σύνορα θα βρεις δουλειά, θα πάρεις άδεια οδήγησης, θα πάρεις μητρώο κοινωνικής ασφάλισης, θα πάρεις κουπόνια φαγητού, θα πάρεις πιστωτικές κάρτες και αφού πάρεις, πάρεις, πάρεις, σε μερικές περιπτώσεις μπορείς να πάρεις και ψήφο.

Πρόκειται φυσικά για ένα e-mail-αλυσίδα που έλαβαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε μια προσπάθεια της Ακροδεξιάς να προπαγανδίσει το ΟΧΙ στο νομοσχέδιο. Τα στοιχεία που παραθέτονται είναι απόλυτα ανακριβή. Αλλά δεν είχαμε και μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον Βαρβιτσιώτη...

Την επόμενη φορά θα πάει στη Βουλή και με φυλλάδιο της ΔΑΠ;

Κοινοποιήστε το στο Facebook