Η διαπλοκή και η διαφθορά θριαμβεύει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

27.5.10

Με αφορμή τα σχόλια μας για τις πρυτανικές εκλογές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λάβαμε μια επιστολή από φίλο αναγνώστη την οποία και σας την παραθέτουμε αυτούσια:

Η αλήθεια για το τι έγινε προχθες, Τρίτη 25 Μαίου, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η αναβολή των Πρυτανικών εκλογών μια μέρα πριν τη διεξαγωγή τους αποτελεί κατάντια για το Πανεπιστημίο Αθηνών. Ήδη από το Μάρτιο ο υποψήφιος Πρύτανης Θ.Ν.Πελεγρίνης είχε επισημάνει με έγγραφό του προς την Πρυτανεία την ανάγκη εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων, έγκαιρου ορισμού των εφορευτικών επιτροπών και αντιμετώπισης του τεράστιου αριθμού των υποψηφίων διδακτόρων της Ιατρικής σχολής (υπερβαίνουν τους 10000). Παρά τα δημοσιεύματα σε blogs και στον Τύπο, οι μηχανισμοί διαπλοκής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θεώρησαν ότι για άλλη μια φορά θα κάνουν τη δουλειά τους. Ώσπου την παραμονή των εκλογών ο υποψ. Πρύτανης Θ. Φορτσάκης πέτυχε ν’ αναβληθούν οι εκλογές για τους λόγους που πολύ νωρίς είχαν επισημανθεί.

Αμέσως μετά την απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου για αναβολή των εκλογών έφτασαν στην Πρυτανεία, υπό την...

...αρχηγία λέκτορα της Ιατρικής – πρωτοπαλίκαρου του υποψ. Πρύτανη κ. Στεφανάδη, 30 γιατροί φορώντας ROLEX και SEBAGO, οι οποίοι μπήκαν στο γραφείο του Πρύτανη και τον εμπόδισαν να υπογράψει την απόφαση απειλώντας τον και προπηλακίζοντάς τον, επειδή η αναβολή των εκλογών δεν εξυπηρετούσε τον κ. Στεφανάδη. Σε λίγο κατέφθασαν 30 περίπου «σφίχτες» από το ΤΕΦΑΑ για να τους ενισχύσουν, αλλά ο Πρύτανης είχε φυγαδευθεί από την πίσω πόρτα. Οι τραμπούκοι του Στεφανάδη απειλούσαν Θεούς και δαίμονες, αλλά αφού παρήγγειλαν 150 σουβλάκια σε γειτονικό σουβλατζίδικο, έφαγαν στο γραφείο του Πρύτανη και μετά έφυγαν, όταν ο αρχηγός τους τούς μάζεψε πίσω στην Ιατρική!!!

Η οργή του Στεφανάδη οφείλεται στο ότι φιλοδοξούσε να κερδίσει τις εκλογές μαγειρεύοντας τις εφορευτικές επιτροπές (τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν είχαν ειδοποιηθεί για τον ορισμό τους μέχρι την Τρίτη το απόγευμα!!!), αλλοιώνοντας το εκλογικό σώμα με τους 10000 ψεύτικους διδάκτορές του (ο πρώτος των οποίων είχε γεννηθεί το 1925) και έχοντας τη στήριξη του αιώνιου γενικού γραμματέα του ΕΚΠΑ (ο οποίος έχει διορίσει στο Πανεπιστήμιο τη μισή Αιτωλοακαρνανία) και του άρχοντα του ΕΛΚΕ, ο οποίος διαχειρίζεται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η αναβολή τούς χάλασε τη σούπα και το μοίρασμα αυτών των τεράστιων ποσών. Είναι χρέος των καθηγητών και των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές (7 και 8 Ιουνίου), ώστε να σταματήσει η διαφθορά και η διαπλοκή.

Κάθε αντίλογος δεκτός. Επικοινωνήστε μαζί μας στο parapolitiki@hotmai.com.

Κοινοποιήστε το στο Facebook