GreekTrix

13.2.11

Ας μη γελιόμαστε, ζούμε την περίοδο της κορύφωσης της εικονικής πραγματικότητας. Το GreekTrix (το Ελληνικό τρικ, αν θέλετε) που συντηρείται με τέτοιο τρόπο ώστε να κατευνάζει, να υποτάσσει και να χειραγωγεί τους υπνωτισμένους Έλληνες (ήταν η σειρά μας) με μοναδικό σκοπό να τους εκμεταλλευτούν οι λίγοι ως πηγή πλουτισμού και εξουσίας και τίποτε άλλο (παράφραση από Matrix@wikipedia) πλησιάζει στο τέλος του.

Το "Γιώργο, άλλαξέ τα όλα" (που σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς για να πείσει τον κοσμάκη ότι ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό του και όλες οι... "διαρθρωτικές" -και καλά- αλλαγές εκπορεύονται από αυτό), πάει από το κακό στο χειρότερο. Χρησιμοποιούν αυτή...

...την εντολή του λαού για να τον χειραγωγήσουν, για να κάνουν αυτά που προστάζουν οι... "συνθήκες", εις βάρος του, κάνοντας σκανδαλωδώς μόνο αυτά που τους συμφέρουν. Τι τους συμφέρει; Να επιβιώσουν. Να επιβιώσει σύσσωμο όλο αυτό το πολιτικό σύστημα που... μας έφερε εδώ που είμαστε!

Το "άλλαξέ τα όλα" δεν είχε να κάνει με την Τρόικα και τα... κελεύσματά της. Όταν το φώναζε ο λαός, δεν του περνούσε καν από το μυαλό ότι οδεύαμε σε τέτοια κρίση. Για άλλο λόγο το φώναζε. Το φώναζε για ένα κράτος Δικαίου, Πρόνοιας, καλύτερης Παιδείας, Υγείας και αξιοπρεπής διαβίωσης. Τότε όλοι μας έλεγαν ότι όλα πάνε καλά, ο λαός ένοιωθε καθημερινά στο πετσί του ακριβώς το αντίθετο. Το φώναζε επίσης πολύ δυνατά για την αλλαγή στο καθεστώς της ατιμωρησίας, που ακόμη και σήμερα συνεχίζει τον δρόμο της πιο προκλητική από ποτέ... Και αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων.

Τελικά, ούτε ο Γιώργος κατάφερε να τα βάλει με το "σύστημα". Διεθνές και εγχώριο. Είτε εσκεμμένα, είτε επειδή είχε το πιστόλι στον κρόταφο, υπηρετεί και αυτός το σάπιο κατεστημένο, που για να επιζήσει έχει στραφεί (παρά την ρητορεία και τις ανέξοδες επικοινωνιακές τακτικές περί του αντιθέτου) κατά των ασθενέστερων. Ασθενέστερων και ανήμπορων να αντιδράσουν, που όμως διαθέτουν -ως το πολυπληθέστερο σύνολο- τα περισσότερα αποθέματα "ενέργειας".
Οι λίγοι, αυτοί που μας κατέστρεψαν, παραμένουν στο απυρόβλητο όπως πάντα. Και για αυτούς γίνονται όλα, πάντα.

Από την άλλη, ο Σαμαράς, προσπαθεί να μας πείσει πως μόλις βγήκε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και σκουπίζει τα αχαμνά του από τα νερά της, για να φορέσει πεντακάθαρος το κυβερνητικό σώβρακο. Τελεία και... παύλα (σαν της Ν.ΝΔ) δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Βλέπουμε το ίδιο έργο σε επανάληψη.

Για τα υπόλοιπα κόμματα... Αυτοί, γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα κυβερνήσουν και το μόνο τους νοιάζει είναι να κερδίσουν μέσω του λαϊκισμού όσα περισσότερα οφέλη μπορούν, απλά και μόνο για να διατηρήσουν τις θεσούλες τους. Τα γρανάζια τους, όσο μικρά κι αν είναι, είναι το ίδιο απαραίτητα με τα μεγάλα στου πολύπλοκους μηχανισμούς που συντηρούν το "σύστημα".

Αναγούλα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές τόσα χρόνια. Δεκαετίες τώρα, μπορεί και αιώνες, η ίδια κατάσταση. Όπως και στην τριλογία του "Matrix" έτσι κι εδώ στο Ελλάντα του 21ου αιώνα, αλλά και παγκοσμίως, ζούμε την αρχή του τέλους του ίδιου φαύλου κύκλου. Ανά περιοδικά διαστήματα γίνεται "reboot" στο "σύστημα" για να αποφευχθεί το "format" του λαού. Και σε κάθε περίοδο, ο ηγέτης κατασκευάζεται "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" του προηγούμενου ηγέτη, για να οδηγήσει τις μάζες στο επόμενο "reboot".

Χωρίς να θέλω να απογοητεύσω κανέναν, όσοι παρακολουθήσατε τα "Matrix", θα καταλάβατε πως, τόσος πόνος, τόσοι σκοτωμοί, τόσες θυσίες για την "επανάσταση", δεν επέφεραν καμία "αλλαγή". Επέζησαν ακριβώς όσοι είχαν προγραμματιστεί να επιζήσουν, για να αντέξει το "σύστημα", μέχρι την επόμενη φορά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Για αυτό άλλωστε και ο τίτλος του ήταν "RevolutionS" και όχι "Revolution".

Με άλλα λόγια: Ποια "επανεκκίνηση της οικονομίας"; Την επανεκκίνηση του ίδιου πολιτικού συστήματος ζούμε.

Θα μου πείτε: "Δεν είναι δα και καμιά αποκάλυψη αυτά που έγραψες, ρε μεγάλε".
Γιατί;
"Γιατί, πάντα, έτσι γίνεται"...

Όχι. Γιατί, πάντα, έτσι σκεφτόμαστε...

Toυ αναγνώστη μας, Neo