Ιδέα Ραγκούση το δημοψήφισμα;

11.6.11

Διαβάζω στο σημερινό ΒΗΜΑτοδότη:


Θα γίνει ή όχι δημοψήφισμα. Υπουργοί που συνομιλούν με τον Πρωθυπουργό (διότι δεν έχουν όλοι οι υπουργοί αυτό το προνόμιο…) διαβεβαίωσαν συνεργάτη μου ότι θα γίνει. «Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι φουσκώνει ένα αίτημα έκφρασης στην κοινωνία και θεωρεί απαραίτητο να το εκτονώσει με ένα δημοψήφισμα», μεταδίδουν. Άνθρωπός μου στη Νέα Δημοκρατία με ενημερώνει ότι στη Συγγρού υποψιάζονται ότι πίσω από την ιδέα «εκτόνωσης του αιτήματος έκφρασης με δημοψήφισμα» βρίσκεται ο κ. Ι. Ραγκούσης. Σύμφωνα με αυτή τη «θεωρία συνομωσίας» ο υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι το δημοψήφισμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανανεωθεί η πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης χωρίς την προκήρυξη εκλογών. Η ουσία είναι πάντως ότι δημοψήφισμα για τα δημοσιονομικά μέτρα δεν νοείται αφού απαγορεύεται από το σύνταγμα. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει «συμβουλευτικό δημοψήφισμα» (και όχι δεσμευτικό) και ότι αναζητείται ένα «καθαρό ερώτημα», που να έχει σχέση με την Ευρώπη και να απαντάται με «ναι» ή «όχι».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μιας και ο ΒΗΜΑτοδότης έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια κάτι σαν ημερολόγιο των δραστηριοτήτων του Υπ.Εσωτερικών, θα μου επιτρέψετε να χαμογελάσω με απελπισία για το φθηνό....


...κόλπο "άνθρωπος μου στη Νέα Δημοκρατία".

Για ακόμα μια φορά ο Ραγκούσης παρουσιάζεται ως ένας φοβερά σημαντικός πολιτικός, με τον οποίο ασχολείται μέχρι και η Νέα Δημοκρατία χρεώνοντας του "πρωτοβουλίες κτλ. Προσπαθώ μάταια να καταλάβω αν ο ΔΟΛ προχωρά οικειοθελώς στην αγιοποίηση του ή αν κι ο ίδιος "επιδοτεί" μια αμφίδρομα καλή σχέση.

Επί της ουσίας πάντως, δεν τον κολακεύει φοβερά το να έχει προτείνει στον Παπανδρέου τη λύση του δημοψηφίσματος, εκτός κι αν αντιλαμβάνεται την Πολιτική ως έναν αγώνα δρόμου στον οποίον μετρούν μονάχα οι εντυπώσεις.