Ο δημοσκοπικός καλπασμός των Αγανακτισμένων

18.6.11

Όπως θα γνωρίζετε κάποιοι κι όπως οι υπόλοιποι μπορείτε να υποθέσετε, δειξάγονται σχεδόν καθημερινά δημοσκοπήσεις για λογαριασμών κομμάτων/εφημερίδων/επιχειρηματιών στις οποίες γίνονται διάφορα "τεστ".

Κάπως έτσι, σε δημοσκόπηση που έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα, δοκιμάστηκε δημοσκοπικά στην πρόθεση ψήφου ένα "κόμμα Αγανακτισμένων" με μια διατύπωση αρκετά ασαφή. Το αποτέλεσμα;

Με την αδιευκρίνιστη ψήφο κοντά στο 23%, κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν φθάνει κοντά το 20% και την 1η θέση να καταλαμβάνει το εύρημα "κόμμα Αγανακτισμένων" που ξεπερνά οριακά το ΠΑΣΟΚ. Στη Βουλή μπαίνουν...


...πέρα των ΚΚΕ/ΛΑΟΣ/ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δημοκρατίκή Αριστερά και το κόμμα Δημαρά. Εκτός μένουν οι Οικολόγοι, προφανώς λόγω της μετακίνησης της απολιτικ ψήφου στους Αγανακτισμένους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από μια εκ των πλέον γνωστών δημοσκοπικών εταιριών και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν θα δημοσιευθεί, πιθανότατα όχι.

Περίεργες δοκιμές πάντως καθώς παρά τη δυναμική τους, οι Αγανακτισμένοι είναι χωρισμένοι σε δεκάδες ομάδες, κάτι που καθιστά την ύπαρξη συμπαγούς κόμματος Αγανακτισμένων ουτοπική.