Πόουλ Τόμσεν: «Πάει πολύ καλύτερα το πρόγραμμα στην Ελλάδα»

4.6.11

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, τόνισε ο Πόουλ Τόμσεν, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Ευρώπης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Ειδικότερα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αποφασιστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το μνημόνιο αλλάζει, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στις καινούριες ανάγκες.Ο κ. Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην χώρα μας, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι......ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Τέλος, διατύπωσε την άποψη ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια, η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ότι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα, επαναλαμβάνοντας ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Σχόλιο Παραπολιτικής:  Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ. Ανακουφιστικά ψύχραιμος ο Τόμσεν.