Εισαγγελέας για τα "δώρα" 177 εκατ. στους συνδικαλιστές

20.9.11

Εισαγγελέας του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος θα κάνει φύλλο και φτερό τις «σκανδαλώδεις», όπως χαρακτηρίζονται, επιχορηγήσεις ύψους 177 εκατομμυρίων ευρώ «που χάρισε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας μέσα σε 10 χρόνια». Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο (Πρωτο Θέμα) αναφέρουν πώς την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης που συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι μόνο κατά τα έτη 2007-2010 οι επιδοτήσεις του ΟΕΕ προς συνδικαλιστικά σωματεία έφτασαν τα 75 εκατ. ευρώ (στο διάστημα 2000-2010 έφτασαν τα 177 εκατ. ευρώ) παραδεχόμενος ωστόσο ότι, επειδή δεν υπάρχουν αναλυτικές λίστες, δεν μπορεί να εντοπίσει που ακριβώς πήγαν τα χρήματα.

Το ποσό της ενίσχυσης αντιστοιχούσε στο 15% ως 25% επί των πόρων του ΟΕΕ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Ο κ. Κουτρουμάνης παραδέχεται ότι λόγω έλλειψης διπλογραφικού συστήματος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι και πόσα χρήματα πήραν, καθώς δεν υπάρχουν αναλυτικές λίστες με...

...τις αποδείξεις και τα εντάλματα πληρωμής. Μάλιστα η αποστροφή του υπουργού προκάλεσε αίσθηση καθώς ανέφερε πώς ΄΄τα πιο πάνω στοιχεία παρέχονται διατηρώντας μικρή επιφύλαξη ως προς την ακρίβειά τους, καθ΄ όσον ο Οργανισμός έως και το 2010 δεν είχε εφαρμόσει διπλογραφικό σύστημα και γι΄ αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν άμεσα τα ζητούμενα στοιχεία ανά συνδικαλιστική οργάνωση΄΄.

΄΄Τώρα αποδεικνύεται γιατί απαξιώθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί δεν μπορεί ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που προκαλεί κατάπληξη και αγανάκτηση είναι ότι δόθηκαν 177 εκατ. ευρώ χωρίς να τηρούνται παραστατικά και ούτε διπλογραφικό σύστημα, όπως παραδέχεται ο υπουργός. Το ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄ ισχύει εδώ για συνδικαλιστές και υπουργούς, όχι για τον λαό΄΄ δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος που έφερε το θέμα στη Βουλή. Ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Πηγή: www.capital.gr