"Πράσινο φως" στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από το Λουξεμβούργο και την Ισπανία

16.9.11


Το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ενέκρινε η κάτω Βουλή του Λουξεμβούργου, συνοδεύοντας τη Γαλλία και το Βέλγιο στην υπερψήφιση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

«Δεν είναι το είδος του νομοσχεδίου που εγκρίνουμε με μεγάλη μας χαρά, αλλά είναι απαραίτητο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Luc Frieden. «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη βοήθεια, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν προσπάθειες να μειώσουν τα χρέη τους», πρόσθεσε.

Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη με συντριπτική πλειοψηφία το δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Το δεύτερο πακέτο βοήθειας της ΕΕ για την Ελλάδα εγκρίθηκε από το ισπανικό κοινοβούλιο με 331 ψήφους υπέρ και μόνον 4 κατά. Το σχέδιο αυτό...

...βοήθειας "ανακουφίζει" το οικονομικό βάρος όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, δήλωσε ο Αλβάρο Ναδάλ του αντιπολιτευόμενου συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP).

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε όλη την Ευρώπη δίνεται μια μάχη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου κι όταν η νέα δανειακή σύμβαση έρθει στη Βουλή θα την ψηφίσει μόνο το ΠΑΣΟΚ, ίσως και η Δημοκρατία Συμμαχία. Απορώ γιατί ασχολούνται ακόμα μαζί μας...