Άθλιο παιχνίδι φημών

21.9.11

Αν αθροίσουμε τα μέτρα που τα διάφορα ΜΜΕ θεωρούν ότι "έχουν κλείσει", η Ελλάδα θα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα από αύριο. Πρέπει να εξοικονομούνται τουλάχιστον 10-15 δις. Όλο αυτό το μπάχαλο συντονίζεται από το Υπ.Οικονομικών με στόχο τα τελικά μέτρα να φανούν λιγότερο επώδυνα.

Για ακόμα μια φορά, ο Βενιζέλος δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δική του εικόνα παρά για την ουσία των μεταρρυθμίσεων. Έχει οδηγήσει εδώ και 3-4 μέρες μια ολόκληρη κοινωνία στα όρια της παράνοιας, περιμένουμε όλοι λεπτό προς λεπτό τα μέτρα και νέες διαρροές αναβάλουν την ανακοίνωση τους μέχρι τη Δευτέρα. Ταυτόχρονα, δαιμονοποιούμε άδικα και την τρόικα η οποία καλώς ή κακώς θα είναι για χρόνια η μόνη σταθερά σε αυτόν τον τόπο. Ο Βενιζέλος είναι προσωρινός, ο Τόμσεν όχι.

Και μετά θα κλαίμε που οι καταθέσεις μειώθηκαν και που η κατανάλωση πέφτει ραγδαία. Αν ήμουν δημόσιος υπάλληλος/συνταξιούχος κι άκουγα όλα αυτά, θα είχα αυτοκτονήσει. Πρώτη φορά βλέπω μια πολιτικά νεκρή κυβέρνηση να καίγεται τόσο πολύ για το πολιτικό κόστος.