109.000 συνταξιούχοι-φαντάσματα;

7.10.11

Αντιγράφω από το Newsit.gr:

Η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ τελείωσε. Κάποιοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και μάλλον δε θα το κάνουν καθόλου... Σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία μέρα και η απογραφή γίνεται μόνο από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στους τόπους κατοικίας τους. Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος δεν απογραφεί, δε θα πάρει σύνταξη.
109.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να απογράφουν και... αναζητούνται. Εκτιμάται πως πρόκειται για συνταξιούχους «φαντάσματα», που κοστίζουν σε ετήσια βάση 1,3 δισ. ευρώ στο Ταμείο.


Σχόλιο Παραπολιτικής:
Αν και μου κάνει εντύπωση το ότι υπάρχουν "διαρροές" πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απογραφής, θα...


...χαρακτήριζα την απογραφή αυτή ως "απογραφή της Μεταπολίτευσης". Αν όντως υπάρχουν 109.000 πολίτες που λαμβάνουν ακόμα και σήμερα παράνομα σύνταξη, τότε δικαιώνονται πανηγυρικά δυο συνθήματα που κατακρίθηκαν. Και λεφτά υπάρχουν και μαζί τα φάγαμε...

Υποθέτω πάντως ότι χιλιάδες εκ των 109.000 συμπολιτών μας θα παρέλασαν από το Σύνταγμα των "Αγανακτισμένων" κι από τα παράθυρα του Γιώργου Αυτιά διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.