Την αποτυχία της επαναδιαπραγμάτευσης παραδέχθηκε ο Βενιζέλος

2.10.11

Από τη σημερινή συνέντευξη του Εύαγγελου στο ΒΗΜΑ:

Ερώτηση: Σας κατηγορούν για τρία μεγάλα σφάλματα στους τρεις μήνες που αναλάβατε το υπουργείο Οικονομικών: Για τον τρόπο που χειριστήκατε το θέμα των εγγυήσεων που ζητούσε η Φινλανδία, για την απόπειρα πολιτικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα και για τη σπουδή να ανακοινώνετε νέα μέτρα, όπως αυτό με τις αποδείξεις. Τι απαντάτε; 

(...)Η κατηγορία για απόπειρα πολιτικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, θα ήθελα να μου εξηγηθεί πως συνάδει με την θεμελιώδη πολιτική υπόσχεση και διακήρυξη του κ. Σαμαρά ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο. Αυτός θα επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο και εμείς δεν μπορούμε να θέσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων την βαθιά ύφεση και τις θυσίες του ελληνικού λαού; (...)

Σχόλιο Παραπολιτικής: Προκλητικά μεν για την κοινή λογική αλλά πειστικά για την τηλεοπτική μας Δημοκρατία, ο Βενιζέλος ομολογεί...


...ότι έχει δικαίωμα στο...λάθος, όπως κι ο Αντώνης Σαμαράς. Ξέχασε να μας πει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού για τις οποίες τόσο δείχνει να νοιάζεται πολλαπλασιάστηκαν μετά την τοποθέτηση τους στο...τραπέζι των συζητήσεων.

Καταγράφεται πάντως η διάθεση του να συγκρίνεται με τον εθνικιστική κι επικίνδυνο Σαμαρά για να δείχνει πιο αξιόπιστος. Τον ενημερώνω ότι δεν δείχνει. Είναι και οι δυο τους μοντέλα ίδιας (μεταπολιτευτικής) τεχνολογίας. Καλοί στα λόγια, κακοί στα έργα. Γοητεύουν τους Ψυχαρήδες, καταστρέφουν τους υπόλοιπους με την ανεπάρκεια τους.

Μοιάζουν τόσο μεταξύ τους που οι Ψυχάρηδες θα ήθελαν να τους δουν να συγκυβερνούν.