Γιώργο προχώρα, πούλησε τα όλα

1.10.11

Ο μόνος τρόπος να δει η Ελλάδα φως στην άκρη του τούνελ χωρίς να χρειαστεί να περάσει μια δεκαετία είναι να προχωρήσουν άμεσα κι αποφασιστικά όλες οι συμφωνημένες αποκρατικοποιήσεις. Το τελευταίο που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι το αντίτιμο. Προτιμώ να πουλήσουμε γρήγορα και φθηνά παρά αργά και λίγο καλύτερα.

Το επιχείρημα μου είναι ένα και μοναδικό: δεν εμπιστεύομαι το κομματικό κράτος. Ας μην γελιόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε ότι με το που θα αναλάβει ο ιδιώτης μια δημόσια επιχείρηση, θα μειώσει το προσωπικό και θα πετάξει έξω όσους κοπρίτες φρόντισε να στείλει εκεί η Μεταπολίτευση. Μα δεν θα αυξηθεί έτσι η ανεργία; Ναι, θα αυξηθεί και είναι προτιμότερη μια αληθινή ανεργία παρά μια εικονική απασχόληση.

Από τη στιγμή που και το κομματικό κράτος έχει ανακοινώσει τη διάθεση του να στείλει εργαζομένους στην εφεδρεία, εμπιστεύομαι πολύ...


...περισσότερο τον ιδιώτη, τον θεωρώ πιο ικανό να επιλέξει τους ανθρώπους που θα "τρέξουν" την επένδυση του. Ο ιδιώτης δεν θα κρατήσει μόνο γαλάζια ή μόνο πράσινα παιδιά, θα κρατήσει όσους αξίζουν τα χρήματα που τους δίνει, ακόμα κι αν είναι...νεοναζί.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις, το κράτος θα μειωθεί κι αυτό θα είναι το πραγματικό τέλος της Μεταπολίτευσης. Ο εκάστοτε υπουργός δεν θα μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να καθορίσει το μέλλον τόσων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων ή υποψηφίων εργαζομένων.

Το κράτος θα πάψει να είναι ο μεγάλος εργοδότης και θα μετατραπεί στο μεγάλο "διαιτητή" της επιχειρηματικότητας. Την ίδια ώρα, οι ιδιώτες θα απογειώνουν τις λιμνάζοντες δημόσιες επιχειρήσεις. Ακόμα και οι κερδοφόρες θα γίνουν πιο κερδοφόρες. Το εργατικό δυναμικό θα αναταχθεί καθώς πια θα εργάζονται κυρίως οι άξιοι και ικανοί κι όχι οι φίλοι των βουλευτών. Τότε μόνο θα μπορεί το κράτος να ασχοληθεί στα σοβαρά με την ανεργία, γνωρίζοντας με ακρίβεια την ποιότητα του αναξιοποίητου εργατικού δυναμικού.

Όσο μικρότερο κράτος  καλούνται να διαχειριστούν οι μέτροι πολιτικοί μας, τόσο πιο εύκολο θα ειναι γι'αυτούς να προσφέρουν στον τόπο και την ίδια ώρα οι ιδιώτες θα στηρίζουν το χρηματιστήριο, θα αποδίδουν τους φόρους τους και θα πληρώνουν τις εισφορές των εργαζομένων.