Παρέμβαση Ιεράς Συνόδου στην Ε.Ε. για την στήριξη του Ελληνικού Λαού

14.10.11

Επιστολή προς στους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρεμπέι και Τζέρσι Μπούζεκ, αντίστοιχα, παρέδωσε, νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνο Καρβουνή.

«Θεωρήσαμε επάναγκες να απευθυνθούμε προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα άλλα θεσμικά όργανα και σαν Εκκλησία που έχουμε το δικαίωμα να έχουμε αυτόν διάλογο, σύμφωνα με το Σύμφωνο της Λισσαβώνος να πούμε τις απόψεις μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παραδίδοντας την επιστολή προς τον κ.Καρβούνη, ενώπιον των μελών της ΔΙΣ, του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και τον Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ευρώπη ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό της Ελλάδος», τόνισε, μεταξύ άλλων, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ε.

Περισσότερα εδώ. Από ότι είδα, στην επιστολή δεν αναφέρεται ότι η Εκκλησία απαλλάχθηκε από το χαράτσι της ΔΕΗ στους ιερούς ναούς κι από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για τους κληρικούς.