Κομισιόν: Παράνομη η πώληση του ΟΤΕ στην DT

26.10.11

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε την άποψη ότι η πώληση μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom έγινε κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με απάντηση του Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, κ. Μ. Μπαρνιέ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι υπηρεσίες της Κομισιόν διεπίστωσαν «σαφείς παραβιάσεις σε σχέση με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε: « Πρέπει να σας πω ότι είχαμε δυσκολίες. Διαπιστώσαμε σαφείς παραβιάσεις σε σχέση με την εφαρμογή...
 
...της ευρωπαϊκής νομοθεσίας Γι αυτό έχει μείνει το θέμα εκεί που ήταν. Κατανοώ ότι λέτε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία. Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω το διάλογο μαζί σας, να υποβάλλω ερωτήσεις και πάλι στις ελληνικές αρχές».
 
Στη δευτερολογία του, ο Επίτροπος γνωστοποίησε ότι η Κομισιόν θέλει να επανακινήσει 150 επενδυτικά σχέδια «με πολύ μεγάλη αυστηρότητα, σοβαρότητα και αντικειμενικότητα». «Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι σε έκτακτες περιστάσεις, δεν μπορεί να μην υπάρξουν και έκτακτες διαδικασίες» συμπλήρωσε.

Απαντώντας, ο κ. Χουντής μίλησε για μία παράνομη διαδικασία που έβλαψε τα συμφέροντα της χώρας και ωφέλησε μόνο την Deutsche Telekom, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη ευνόηση. 
 
Σχόλιο Παραπολιτικής: Περισσότερα εδώ. Μπορεί να ήταν πολιτικά χαζή η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για επανάκτηση του ελέγχου του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο αλλά σίγουρα οι τότε αντιδράσεις δικαιώνονται καθώς εκείνη η αποκρατικοποίηση έγινε με τρόπο μπακαλίστικο.

Η είδηση αφιερώνεται και σε όσους ανακάλυψαν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που μπλόκαρε τις αποκρατικοποιήσεις του...φιλελεύθερου Καραμανλή. Τέτοιες αποκρατικοποιήσεις δεν τις θέλει κανείς...