O κίνδυνος

31.10.11

Και μόνη της η φυσική κόπωση μετά από δυο Συνόδους Κορυφής μέσα σε τρεις μέρες, εκ των οποίων η μια μεταμεσονύχτια μπορεί να δικαιολογήσει το πολιτικά υποτονικό σαββατοκύριακο που περάσαμε. Ειδικά αν σκεφθούμε και τον παράγοντα "28η Οκτωβρίου".

Έχω την αίσθηση όμως ότι στην κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ να μην χαθεί το...φθινόπωρο όπως χάθηκε και το καλοκαίρι. Παρατηρώ ότι συζητάμε πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό και μάλιστα σε ένα επίπεδο πολιτικής...θεωρίας. Κι αν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης διαθέτουν ένα τέτοιο περιθώριο, σίγουρα η κυβέρνηση δεν το διαθέτει...

Οφείλει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου να...


...επιδιώξει την πλήρη επίτευξη των στόχων που έχει συμφωνήσει, να επιδιώξει μέχρι και μια θετική έκπληξη. Όσο οι υπουργοί νιώθουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να αποχωρήσουν λόγω εκλογών ή συγκυβέρνησης, τόσο πιο δύσκολα θα δέχονται να υπογράψουν αποφάσεις υψηλού πολιτικού κόστους.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο θρίλερ με την 7η ή 8η δόση και σίγουρα δεν το αντέχει και η Ευρώπη εντός της οποία διαπιστώνεται μια σαφή διαπραγματευτική κόπωση. Καλές οι συζητήσεις για τα "αν" και τα "αλλά" του κουρέματος αλλά θα προτιμούσα να ασχολούμασταν περισσότερο με λέξεις όπως "εφεδρεία", "κλειστά επαγγέλματα" και "κλείσιμο οργανισμών".