Δεν στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου οι Γάλλοι σοσιαλιστες λόγω ΛΑΟΣ

13.11.11

Από το ΒΗΜΑ:

«H είσοδος της Ακρας Δεξιάς (ΛΑΟΣ) στη ελληνική κυβέρνηση είναι για τους σοσιαλιστές ένα σοκ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν» τονίζει το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, «δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση», εκτιμά το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.«Να πού οδηγεί η Ευρώπη, όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής...


...λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών» σημειώνει το PS. «Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική» προσθέτει.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Σε λίγους μήνες, ο Φρανσουα Ολάντ των Γάλλων Σοσιαλιστών ενδέχεται να είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στη θέση του Νικολά Σαρκοζί κι ως εκ τούτου αυτή η ανακοίνωση αυτή αποκτά μια μεγαλύτερη αξία.

Ζούμε πάντως τον δυσκολότερο μήνα στην πολιτική διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλλον δεν θα περίμενε ποτέ ένας πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ότι θα αποδοκιμαζόταν έτσι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης της οποίας την ανάγκη ύπαρξης ο ίδιος προκάλεσε.