Σκληρή τοποθέτηση Όλι Ρεν μετά την άρνηση Σαμαρά να δεσμευθεί εγγράφως

8.11.11

Από το ΒΗΜΑ:

O αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ Ολι Ρεν σχολίασε αρνητικά τη δήλωση Σαμαρά. «Αναμένουμε γραπτές δεσμεύσεις από την Ελλάδα» τόνισε. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η ΕΕ επιμένει σε γραπτή δέσμευση επισήμανε πως «μετά τη μονομερή εξαγγελία του δημοψηφίσματος έχει διαταραχθεί η σχέση εμπιστοσύνης και αυτή δεν πρόκειται να αποκατασταθεί αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Όλι Ρεν, οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από...


...την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών. «Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης» επισήμανε.

«Η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη».

Ο Ολι Ρεν επανέλαβε ότι η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι μετά από αυτή τη δήλωση που επιμένουν ότι το δημοψήφισμα με τον τρόπο που προκηρύχθηκε ήταν μια καλή ιδέα. Αναρωτιέμαι επίσης με ποιον τρόπο θα διασφαλιστεί η εθνική αξιοπρέπεια αν ο Σαμαράς δεσμευθεί προφορικώς κι όχι εγγράφως.

Με αυτά και με αυτά, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Είναι το τρένο που έρχεται κατα πάνω μας...