Κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή η άγνωστη

14.12.11

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα μοιάζει να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα σε μια εποχή που θα έπρεπε να συμβαίνουν πάρα πολλά. Αν παρακολουθήσετε ένα οποιοδήποτε δελτίο ειδήσεων, θα διαπιστώσετε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεν ένα οικονομικό πρόβλημα αλλά δεν μπορούμε να το ορίσουμε και με μεγάλη σαφήνεια. Δίνεται μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι που αφορά το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, λες και το εσωτερικό μέτωπο της Οικονομίας έχει κλείσει.

Για παράδειγμα, τι συμβαίνει με την απελευθέρωση των ταξί; Κάποιοι θα σπεύσετε να απαντήσετε ότι "ο Βορίδης ξανακλείνει το επάγγελμα". Η διάθεση του είναι μεν αυτή αλλά δεν έχει διατυπωθεί με τρόπο επίσημο. Η απάντηση λοιπόν είναι ότι με τα ταξί δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Τι συμβαίνει με την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ; Επίσης τίποτα. Προσωπικά δεν έχω καν ιδέα για το ποιος είναι πλέον ο αρμόδιος υπουργός. Παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι απεργούν, αναρωτιέμαι ποιον ακριβώς πιέζουν.

Τι συμβαίνει με την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού; Επίσης τίποτα. Ακούσαμε μάλιστα χθες ανθρώπους που...


...εργάστηκαν για σχεδόν δυο χρόνια στο Υπ.Οικονομικών να μας λένε ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Εξάλλου, ασχολούμαστε με τις συλλήψεις μιας μέρας των διαφόρων celebrities οι οποίες μπορεί να μην γεμίζουν τα ταμεία, γεμίζουν όμως τα δελτία ειδήσεων.

Άγνωστη παραμένει επίσης και η συνεισφορά δεκάδων εκ των 50 υπουργών στη λειτουργία της νέας κυβέρνησης. Τι ακριβώς προσφέρει ο υφυπουργός Σπηλιώπουλος στο ΥΕΘΑ των 4 υπουργών; Ποια η συμβολή Ροντούλη στο Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο ήδη υπάρχει ο υφυπουργός-φάντασμα Δριβελέγκας; Ποιες οι αρμοδιότητες της Φώφης Γεννηματά στο Υπ.Εσωτερικών; Ποια η συμβολή Μουρμούρα στο Υπ.Οικονομικών;

Τέλος, ποια η γνώμη Παπαδήμου για όλα αυτά; Τον έχουν ανακηρύξει σχεδόν νέο Καποδίστρια αλλά προσωπικά δεν έχω διαπιστώσι ακόμα κάποια ιδιαίτερα θετική συμβολή του σε κάτι όπως επίσης δεν έχω ακούσει και ποτέ τη γνώμη του για ζητήματα εσωτερικής Πολιτικής.

Πριν λοιπόν αποφασίσουν τα τρία κόμματα την παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης Φρανκενστάιν, καλό θα ήταν πρώτα να την απαλλάξουν από ανεπαρκείς πολιτικούς και ηλίθιες θεωρίες περί "μη συγκυβέρνησης". Μέχρι στιγμής, αυτό που περιγράφεται "κυβέρνηση Παπαδήμου" δεν υπάρχει...